?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe INCREDIBIL: Președintele Filipinelor a cerut soldaţilor să împuşte femeile comuniste rebele în vagin

INCREDIBIL: Președintele Filipinelor a cerut soldaţilor să împuşte femeile comuniste rebele în vagin

Un articol de: - 13 Feb 2018, 14:17
Externe

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a scandalizat opinia publică internațională și a fost numit misogin şi “macho-fascist”, după ce a ordonat soldaţilor să împuşte femeile rebele în vagin, scrie The Guardian.

Vorbind în fața a peste 200 de foşti soldaţi comunişti în Malacanang, săptămâna trecută, preşedintele din Filipine a dat o directivă în legătură cu luptătoarele de gherilă.

“Există un nou ordin din partea primarului, << Nu vă vom omorî. Doar vă vom împuşca în vagin >>”, a spus Duterte. În plus, preşedintele Duterte a mers mai departe şi a afirmat că fără vagin, femeile devin “inutile”.

Duterte a repetat de mai multe ori cuvântul visayan “bisong”, care înseamnă “vagin”, deşi a fost ulterior cenzurat din transcriptul oficial. Cu toate acestea, remarcile preşedintelui au fost înregistrate, în timp ce stârneau râsete în public.

Afirmațiile lui Duterte au generat proteste vehemente din partea organizaţiilor pentru drepturilor omului şi al grupurilor pentru apărerea femeilor din regiune.

“Aceasta este doar ultima dintr-o serie de declaraţii misogine, deranjante şi degradante despre femei”, a spus cercetătorul de la Human Rights Watch din Filipine, Carlos H Conde, relatea

 

 
 
 
Loading...