Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe India a devenit a doua cea mai afectată țară de coronavirus

India a devenit a doua cea mai afectată țară de coronavirus

Un articol de: Irina Mina - 12 Apr 2021, 09:33
India a devenit a doua cea mai afectată țară de coronavirus Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

India a raportat 168.912 infecții de coronavirus peste noapte, arată datele de la ministerul sănătății, depășind Brazilia pentru și devenind, astfel, a doua țară cea mai afectată la nivel global de coronavirus.

Numărul total al Indiei a atins 13,53 milioane, depășind cele 13,45 milioane de cazuri ale Braziliei, potrivit datelor compilate de Reuters. Statele Unite au condus numărul global cu 31,2 milioane de cazuri.

Decesele în India s-au ridicat la 904, ajungând la 170.179, arată datele.

A fost descoperită o variantă „dublu-mutantă” a coronavirusului

 

Amintim că o nouă variantă „dublă mutantă” a coronavirusului a fost detectată din probele colectate în India. Oficialii verifică dacă varianta, în care două mutații se reunesc în același virus, poate fi mai infecțioasă sau mai puțin afectată de vaccinuri.

Indian SARS-CoV-2 Consortium on Genomics (INSACOG), un grup de 10 laboratoare naționale din cadrul ministerului sănătății din India, a efectuat secvențierea genomică pe cele mai recente probe. Secvențierea genomică este un proces de testare pentru cartografierea întregului cod genetic al unui organism - în acest caz, virusul.

Codul genetic al virusului funcționează ca și manualul său de instrucțiuni. Mutațiile virușilor sunt frecvente, dar cele mai multe dintre ele sunt nesemnificative și nu provoacă nicio modificare a capacității sale de a transmite sau de a provoca infecții grave. Dar unele mutații, cum ar fi cele din variantele din Marea Britanie sau Africa de Sud, pot face virusul mai infecțios și, în unele cazuri, chiar mai mortal.

Virologul Shahid Jameel a explicat că o „dublă mutație în zonele cheie ale proteinei spike ale virusului poate crește aceste riscuri și permite virusului să scape de sistemul imunitar”.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   India,   coronavirus