Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe India: Cei 4 bărbaţi acuzaţi de violarea în grup a unei studente la New Delhi, condamnaţi la moarte

India: Cei 4 bărbaţi acuzaţi de violarea în grup a unei studente la New Delhi, condamnaţi la moarte

Cei 4 bărbaţi acuzaţi de violarea în grup şi moartea unei studente la New Delhi, în decembrie, au fost condamnaţi la moarte.

Aceştia au fost găsiţi vinovaţi că au violat o tânără de 23 de ani, într-un autobuz din New Delhi.

Fapta celor 4 au revoltat întreaga ţară, mii de persoane manifestând în stradă. (Detalii AICI). Bărbaţii au fost condamnaţi vineri, la moarte, de către un tribunal din acest oraş, relatează AFP.

Tatăl tinerei s-a declarat "fericit" după această condamnare, apreciind că "s-a făcut dreptate".

Judecătorul care a prezidat şedinţa a apreciat că acest caz face parte din categoria "crimelor rare", definită de Curtea Supremă indiană, justificând pedeapsa cu moartea.

"În această perioadă în care infracţiunile împotriva femeilor cresc, tribunalul nu poate să închidă ochii în faţa unui act atât de groaznic", a declarat judecătorul Yogesh Khanna.

Unul dintre vinovaţi a izbucnit în lacrimi la anunţarea condamnării sale. În sediul tribunalului, cât şi afară, au izbucnit aplauze la anunţarea verdictului.

India prevede pedeapsa cu moartea pentru "crime rare", iar execuţiile sunt excepţionale. În 2004, un bărbat a fost spânzurat pentru violarea şi uciderea unei adolescente în vârstă de 14 ani.

Studenta la fizioterapie, în vârstă de 23 de ani, a fost agresată cu o bară de metal şi violată într-un autobuz, pe 16 decembrie, în timp ce se întorcea de la cinematograf împreună cu prietenul el. Ea a murit din cauza rănilor pe 29 decembrie, într-un spital în Singapore.

Citeşte mai multe despre:   India
 
 
 
Loading...