Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Încă o dovadă a PRIETENIEI ruso-germane: Grupul german Daimler a deschis o uzină uriașă lângă Moscova, la lansare fiind prezent și Vladimir Putin

Încă o dovadă a PRIETENIEI ruso-germane: Grupul german Daimler a deschis o uzină uriașă lângă Moscova, la lansare fiind prezent și Vladimir Putin

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Apr 2019, 11:22
Încă o dovadă a PRIETENIEI ruso-germane: Grupul german Daimler a deschis o uzină uriașă lângă Moscova, la lansare fiind prezent și Vladimir Putin foto: Hepta.ro / DPA Images / - Externe

Grupul german Daimler a inaugurat, ieri, o uzină Mercedes-Benz în apropiere de Moscova, iar la ceremonia de inaugurare a fost prezent chiar şi Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, transmite Reuters preluat de bursa.ro.

Uzina de la Esipovo, oraș aflat la 40 de kilometri în nord-vestul Moscovei, este prima uzină inaugurată în ultimii ani de un constructor auto în Rusia. Proiectul vine în contextul în care investiţiile în industria auto s-au redus considerabil pe fondul sancţiunilor occidentale şi al stagnării economiei.

La ceremonia de inaugurare, Vladimir Putin a spus că această uzină va produce 25.000 de automobile Mercedes-Benz pe an, iar investiţiile în acest proiect s-au ridicat la 291 milioane dolari.

Președintele Rusiei a precizat că această uzină a fost construită, după ce ce Daimler a semnat un acord cu autorităţile ruse la începutul lui 2017. Ea cuprinde aproape 1.000 de angajați.

Așadar, majoritatea giganților din industria auto globală și-au deschis uzine în Rusia în debutul mileniului, dar au scăzut vertiginos în acest deceniu, pe fondul sancțiunilor economice impuse Moscovei. Spre exemplu, vânzările de autovehicule în Rusia au scăzut până la 1,42 milioane unităţi în 2016.

Între timp, piaţa şi-a revenit, astfel că un număr total de 1,8 milioane autoturisme au fost vândute anul trecut în Rusia.

Investiție germană în Rusia, inaugurată la o zi distanță de avertismentul lansat de SUA

Deschiderea uzinei de la Esipovo vine, așadar, la doar o zi distanță după ce Mike Pence, vicepreședintele SUA, a calificat drept „inacceptabilă” apropierea Germaniei de Rusia, dar și atitudinea statului din Europa Centrală față de NATO.

A doua figură din politica americană a criticat poziția Germaniei față de controversatul gazoduct Nord Stream 2.

`Nu putem asigura apărarea Occidentului dacă aliaţii noştri devin din ce în ce mai dependenţi de Rusia. Dacă Germania persistă în construirea gazoductului Nord Stream 2', economia sa 'va deveni, practic, prizoniera Rusiei', a mai afirmat Pence.

Ba mai mult, vicepreședintele SUA i-a cerut Germaniei să-și respecte angajamentele luate față de NATO privind cei 2% pentru industria de Apărare.

`Germania trebuie să facă mai mult. (...) Şi totuşi, Germania refuză astăzi în continuare să facă investiţiile necesare' pentru a atinge obiectivul de 2% din PIB stabilit de NATO, riscând chiar să nu-şi respecte angajamentul de a ajunge la 1,5% din PIB în 2024`, a declarat Pence la Washington, cu ocazia marcării a 70 de ani de la crearea NATO.
 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Germania,   SUA,   Daimler