Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Infecția COVID-19 ar oferi imunitate cel puțin 5 luni, arată un studiu. Persoanele care au fost bolnave tot ar putea transmite virusul

Infecția COVID-19 ar oferi imunitate cel puțin 5 luni, arată un studiu. Persoanele care au fost bolnave tot ar putea transmite virusul

Un articol de: Vladimir Ionescu - 15 Ian 2021, 09:23
Infecția COVID-19 ar oferi imunitate cel puțin 5 luni, arată un studiu. Persoanele care au fost bolnave tot ar putea transmite virusul Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Aditya Sutanta/ABACA Externe

Un studiu arată că infectarea cu noul coronavirus oferă o oarecare imunitate timp de 5 luni, însă persoanele în cauză încă ar putea purta și transmite virusul, a anunțat guvernul din Marea Britanie, citând date dintr-o cercetare realizată de Public Health England.

Imunitate timp de cel puțin 5 luni pentru persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus, arată un studiu realizat de PHE

 

Persoanele infectate cu COVID-19 în trecut sunt cel mai probabil protejate de reinfectare timp de câteva luni, arată un studiu al Public Health England, deși experții au avertizat că și cei cu imunitate încă ar putea fi capabili să poarte virusul în nas și gât, deci prin urmare prezintă un risc de a-l transmite către alte persoane.

Încă din luna iunie, PHE a testat în mod regulat mii de angajați din sectorul sanitar britanic atât pentru infectări cu COVID-19, cât și pentru prezența anticorpilor. Liderii studiului SIREN au precizat că evaluarea nu ia în calcul răspunsurile imune de la vaccinurile anti-COVID-19 și că nu ar trebui trase concluzii cu privire la eficiența lor pe baza acestei cercetări.

Cercetătorii de la PHE au ajuns la concluzia că imunitatea dobândită în mod natural ca rezultat al infectărilor anterioare oferă o protecție de 83% împotriva reinfectării, comparativ cu situația persoanelor care nu au dobândit boala până acum. Această situație pare să se întindă pe cinci luni de la prima îmbolnăvire.

Deși studiul SIREN va continua să evalueze dacă protecția poate dura mai mult, datele de până acum ar putea arăta că persoanele care au contractat boala în primul val pandemic sunt vulnerabile la a se îmbolnăvi din nou în această perioadă.

Între 18 iunie și 24 noiembrie, oamenii de știință au depistat 44 de reinfectări potențiale (2 „probabile” și 42 „posibile”) din 6.614 de participanți care au fost testați pozitiv pentru prezența anticorpilor. Asta reprezintă o rată de protecție de 83%.

PHE a avertizat că, deși cei cu anticorpi sunt oarecum protejați de a se îmbolnăvi de COVID-19 ei înșiși, primele probe din următoarea fază a studiului sugerează că o parte dintre aceste persoane poartă niveluri înalte de virus și ar putea continua să îl transmită către alții.

La nivel global, de la debutul pandemiei și până în prezent, numărul persoanelor depistate cu infecție cu SARS-CoV-2 a trecut de 93,5 milioane. Bilanțul deceselor a depășit pragul de 2 milioane, în timp ce mai bine de 66,8 milioane s-au vindecat, arată datele centralizate de Worldometer vineri.

În România, Grupul de Comunicare Strategică raporta joi, la cel mai recent bilanț, 3.525 de cazuri nou depistate de COVID-19. Astfel, s-a ajuns la un număr total de aproape 685.000 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit autorităților, mai bine de 614.000 de pacienți au fost declarați vindecați.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   pandemie de coronavirus,   imunitate covid-19