Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ING introduce de la 1 ianuarie o rată negativă a dobânzii în Belgia

ING introduce de la 1 ianuarie o rată negativă a dobânzii în Belgia

Un articol de: George Lupu - 20 Oct 2020, 15:48
ING introduce de la 1 ianuarie o rată negativă a dobânzii în Belgia Externe

De la 1 ianuarie, ING va introduce o rată negativă la depozitele care încep de la 1 milion de euro pentru persoanele fizice și companiile din Belgia, a anunțat marți banca. Acesta va percepe o rată negativă a dobânzii de -0,50% pentru soldul care depășește această sumă.

“În segmentul de afaceri, o rată negativă a dobânii va fi percepută la mai puțin de 1% din acești clienți. Pentru clienții privați, această ajustare a ratei nu are consecințe pentru 99,9% dintre aceștia", explică ING, potrivit 7sur7.be.

Băncile se confruntă cu rate de dobândă scăzute până la negative în Europa de ceva timp. Acestea sunt o consecință a politicii pe care Banca Centrală Europeană (BCE) o urmărește de ceva timp pentru a stimula creșterea economică în Europa. Această rată a dobânzii a fost negativă din iunie 2014, amintește ING.

"Acest lucru a dus la o scădere continuă a ratelor dobânzii la împrumuturi și la randamentele investițiilor. ING Belgia va percepe de acum înainte impactul scăderii ratelor dobânzii asupra unei mici proporții din depozitele clienților săi", explică banca.

Se menține rata minimă legală a dobânzii de 0,11% pentru contul de economii reglementat al persoanelor fizice.

Citeşte mai multe despre:   ING Bank