Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ÎNGRIJORĂTOR! O treime din minorii aflați în „Jungla din Calais” au dispărut fără urmă. Autoritățile britanice și franceze, învinuite (FOTO)

ÎNGRIJORĂTOR! O treime din minorii aflați în „Jungla din Calais” au dispărut fără urmă. Autoritățile britanice și franceze, învinuite (FOTO)

Un articol de: - 24 Noi 2016, 17:30
foto:www.dailymail.co.uk Externe

Organizația caritabilă „Refugee Youth Service” a anunțat îngrijorată lipsa a circa o treime dintre minorii din „Jungla din Calais” din nordul Franței, desființată de autorități.

Organizația  non-guvernamentală a declarat că nu mai poate da de urma a circa o treime din cei 179 de minori pe care îi avea în evidențe, după ce buldozerele au intrat în tabăra în care trăiau 10.000 de persoane refugiate, oameni veniți din Orientul Mijlociu și Africa.

CEAS.RO, cel mai IMPORTANT magazin în domeniul ceasurilor, își continuă campania reducerilor: Găsești AICI peste 4.000 de modele la SUPER-PREȚURI

Copiii care stăteau în tabăra denumită „Jungla din Calais” a reprezentat încă de la început o problemă politică pentru guvernul britanic, în special după ce lideri religioși, grupuri pentru apărarea drepturilor refugiaților și partide din opoziție au acuzat Marea Britanie de tergiversarea soluționării problemei migranților minori neînsoțiți.

„Refugee Youth Service” care a activat în tabăra din Calais încă de anul trecut, a precizat că lipsa informațiilor și confuzia generală în legătură cu soarta migranților minori i-a determinat pe mulți dintre aceștia să dispară. „Ei sunt dintre cei mai vulnerabili copii din lume, au fost abandonați de mai multe ori”, a declarat cofondatorul organizației Ben Teuten într-un comunicat, adăugând: „Când ei dispar suntem extrem de preocupați, deoarece ar putea fi racolați de către traficanții de persoane și este puțin probabil să ceară sprijin din partea statului după cum au fost tratați până în prezent”, informează Digi 24.

La începutul acestei luni, autoritățile franceze au început să mute din „Jungla din Calais” circa 1.500 de migranți minori neînsoțiți către centre de primire din întreaga țară.

„Refugee Youth Service” a făcut apel la guvernele francez și britanic să ofere informații mai clare migranților minori și le-a cerut autorităților să raporteze cazurile de copii care dispar de la centrele de primire.

 

Citeşte mai multe despre:   copii,   refugiati,   migranti,   disparuti
 
Loading...