Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Instalarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații va fi interzisă în SUA începând de duminică

Instalarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații va fi interzisă în SUA începând de duminică

Un articol de: George Lupu - 18 Sep 2020, 17:31
Instalarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații va fi interzisă în SUA începând de duminică foto: Pixabay Externe

Începând de duminică, descărcările aplicației video TikTok și a aplicației de mesagerie WeChat vor fi interzise în Statele Unite, a anunțat vineri dimineață Departamentul de Comerț al SUA. Departamentul a declarat că măsura este necesară pentru „protejarea securității naționale a Statelor Unite”.

 

TikTok și WeChat încep să fie interzise în SUA

 

Președintele Donald Trump a emis în august două ordine executive, spunând că aplicațiile se vor închide până pe 20 septembrie dacă nu vor fi vândute proprietarilor americani. Administratorul a susținut că Partidul Comunist Chinez folosea datele colectate prin intermediul acestor aplicații pentru a „amenința securitatea națională, politica externă și economia SUA”, scrie abcnews.

Secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, a declarat, vineri dimineață, într-un interviu acordat Fox News News că aceste noi reguli anunțate în această dimineață sunt în legătură cu ordinele executive emise în august și sunt „separate” de negocierile în curs dintre TikTok și cumpărătorii provizorii din SUA, inclusiv Oracle și Walmart .

"Problema TikTok este mai complicată", a adăugat Ross, spunând că, în esență, termenul limită pentru un acord cu un cumpărător din SUA a fost prelungit până pe 12 noiembrie. Între timp, actualizările vor fi interzise în aplicație.

"TikTok de bază va rămâne intact până pe 12 noiembrie", a spus el. "Dacă până la 12 noiembrie nu există o înțelegere conform prevederilor vechii ordine, TikTok va fi, de asemenea, închis, din toate punctele de vedere practice".

Interdicția anunțată în această dimineață începe pe 20 septembrie și interzice descărcarea TikTok sau WeChat din magazinele de aplicații. De asemenea, interzice transferul de fonduri sau procesarea plăților în SUA pentru WeChat.

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

TikTok, una dintre cele mai populare aplicații din SUA

 

TikTok, este deosebit de popular în rândul Z-utilizatorilor și are aproximativ 65 până la 80 de milioane de utilizatori în S.U.A.

Între timp, WeChat este deosebit de popular în rândul comunității chino-americane și are aproximativ 19 milioane de utilizatori în SUA - majoritatea dintre ei fiind de origine chineză, care folosesc aplicația pentru a se conecta cu cei dragi sau pentru a desfășura afaceri în China.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, a anunțat că administrația Trump ia în calcul să restricționeze accesul utilizatorilor americani la aplicația chineză de social media TikTok, pe fondul temerilor că ar putea fi folosită de către guvernul de la Beijing ca un mijloc de a monitoriza oameni și de a face propagandă.

Citeşte mai multe despre:   TikTok,   wechat,   China,   SUA