Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Institutul francez Pasteur și compania americană Merck anunță că abandonează principalul lor proiect de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID-19: Rezultatele studiilor clinice, declarate ”dezamăgitoare”

Institutul francez Pasteur și compania americană Merck anunță că abandonează principalul lor proiect de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID-19: Rezultatele studiilor clinice, declarate ”dezamăgitoare”

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Ian 2021, 20:15
Institutul francez Pasteur și compania americană Merck anunță că abandonează principalul lor proiect de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID-19: Rezultatele studiilor clinice, declarate ”dezamăgitoare” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Institutul francez Pasteur a anunțat luni că pune capăt principalului său proiect de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID-19, proiect în care colabora cu compania famaceutică americană Merck, după ce rezultatele studiilor clinice au indicat răspunsuri imune ”dezamăgitoare” la infecția cu coronavirus, informează France 24.

 

Institiutul Pasteur renunță la principalul său proiect de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID-19

 

Cei doi parteneri anunțaseră în mai 2020 că vor lucra împreună pentru a dezvolta un vaccin anti-COVID-19, bazat pe un vaccin împotriva rujeloei. Studiile clinice de fază I începuseră în luna august.

„De la începutul anului 2020, Institutul Pasteur a întreprins cercetări în  mai multe domenii de expertiză științifică ale Institutului, în virologie, diagnostic, fiziopatologie, epidemiologie, cercetare terapeutică și cercetare vaccinală. Au fost dezvoltate mai multe programe de cercetare pentru a descoperi un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 virus, responsabil pentru epidemia de COVID-19. În urma rezultatelor intermediare ale studiilor clinice de fază I, Institutul Pasteur oprește dezvoltarea unuia dintre vaccinuri, cel bazat pe vaccinul împotriva rujeolei", a transmis Institutul Pasteur, luni, printr-un comunicat de presă.

Institutul Pasteur justifică această decizie prin faptul că în prima fază a studiului, ”răspunsurile imune induse s-au dovedit a fi mai slabe decât cele observate la persoanele vindecate de o infecție naturală, precum și cele observate în urma administrării vaccinurilor autorizate împotriva SARS-CoV-2", mai notează sursa citată.

În același timp, reprezentanții Institutului Pasteur precizează că va continua să lucreze pentru dezvoltarea altor vaccinuri anti-COVID-19.

”Această decizie nu amână în cauză continuarea de către Institutul Pasteur a cercetărilor întreprinse pe alte două vaccinuri candidate pe baza unor metodologii diferite”, se mai menționează în comunicatul Instutului.

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Proiectul de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID, o colaborare între Institutul Pasteur și compania americană Merck

 

Compania Merck, cu sediul în Kenilworth, New Jersey, este unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume.

Reprezentanții Merck au precizat, la rândul lor că, în acest context,  compania se va concentra pe avansarea crecetărilor cu privire la dezvoltarea a două medicamente experimentale pentru COVID-19. În următoarele săptămâni ar trebui să apară rezultatele testelor pentru aceste două medicamente, după care Merck ar putea cere autorităților de reglementare să autorizeze utilizarea lor dacă rezultatele vor fi pozitive.

Citeşte mai multe despre:   Institutul Pasteur,   vaccin anti-COVID-19