Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Întâlnire a lui Victor Ponta cu omologul său moldovean: S-a discutat interconectarea energetică și s-au semnat protocoale de colaborare în Educație și Justiție

Întâlnire a lui Victor Ponta cu omologul său moldovean: S-a discutat interconectarea energetică și s-au semnat protocoale de colaborare în Educație și Justiție

Premierul Victor Ponta, însoțit de mai mulți membri ai Cabinetului, a avut, marți, o întâlnire la Chișinău cu omologul său din Republica Moldova, Vlad Filat.

În cadrul acestei întâlniri, s-au semnat două protocoale de colaborare în domeniile Educației și ale Justiției. De asemenea, s-a discutat interconectarea energetică în ce privește alimentarea cu gaz și electricitate dintre cele două state, mai exact proiectul gazoductului Ungheni-Iași.

„Până la sfârșitul anului 2013, acest proiect va fi unul funcțional,” a declarat Filat în cadrul conferinței de presă care a urmat semnării celor două protocoale.

„În mod sigur interconectarea energetică dintre România și Moldova, atât în zona gazului, cât și a energiei electrice, sunt proiecte esențiale pentru ambele țări,” a declarat și premierul român.

Conform Protocolului de colaborare în domeniul Educatiei, 5.000 de tineri moldoveni își vor face studiile în România în condiții asigurate de statul român. S-au discutat de asmenea proiecte în domeniul Agriculturii și Mediului între miniștrii de resort român și moldovean.

Despre raportul MCV, premierul Ponta a spus că acesta va fi discutat mâine, când va fi făcut public, dar a subliniat că Justiția este total independentă, iar bătălia politică nu trebuie confundată cu Justiția.


Întâlnire dintre premierul Victor Ponta și premierul Moldovei, Vlad Filat
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Vlad Filat,   Moldova,   protocol,   colaborare,   educatie,   Justitie