Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Întâlnire între Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite. 'Am purtat o discuție cu un accent deosebit pe investiții'

Întâlnire între Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite. 'Am purtat o discuție cu un accent deosebit pe investiții'

Un articol de: Ionescu Tudor - 13 Iun 2019, 21:17
Întâlnire între Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite. 'Am purtat o discuție cu un accent deosebit pe investiții' Sursă foto: Facebook / Viorica Dăncilă Externe

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite (EAU), în care s-a discutat despre investiții şi despre "menţinerea ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt", se arată într-un an anunț al premierului Viorica Dăncilă, de pe Facebook, de joi.

"Am avut astăzi (joi - n.r.) o întâlnire cu ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale din Emiratele Arabe Unite, Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan", a scris premierul pe Facebook.

"Am purtat cu Excelența Sa o discuție aplicată despre stadiul și perspectivele relațiilor economice și comerciale bilaterale – cu un accent deosebit pe investiții - și am evidențiat necesitatea menținerii ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt", se mai arată în postarea Vioricăi Dăncilă.

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu ministrul de Externe al Emiratelor a avut loc aproape simultan cu o alta, din Iordania, dintre secretarul de stat din cadrul MAE, Maria Magdalena Grigore, şi ministrul afacerilor externe al Iordaniei, Ayman Safadi.

"Dezvoltarea și consolidarea cooperărilor bilaterale cu partenerii externi rămân o prioritate pentru Guvernul României", a concluzionat premierul.

De asemenea, întâlnirea a avut loc într-un context favorabil creat de anunţul de la începutul lunii mai al Ambasadorului Emiratelor Arabe Unite (EAU) în România, care a declarat că: ”Suntem fericiţi că am ajuns la acest punct al dezvoltării relaţiilor noastre şi dorim că România să fie partenerul nostru principal în Europa de Est".

Potrivit informaţiilor Ministerului Afacerilor Externe (MAE), relaţiile bilaterale ale României cu Emiratele Arabe Unite (EAU) datează din august 1989. Cu toate acestea, la Dubai funcţiona, încă din 1974, un Birou de Promovare și Cooperare Economică, precum şi un consulat general.

Postarea originală a premierului Viorica Dăncilă de pe Facebook 

Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce