Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Înțelegere între justiția americană și grupul petrolier BP după dezastrul din Golful Mexic în 2010

Înțelegere între justiția americană și grupul petrolier BP după dezastrul din Golful Mexic în 2010

Un articol de: - 05 Oct 2015, 19:36
Înțelegere între justiția americană și grupul petrolier BP după dezastrul din Golful Mexic în 2010 Foto: postnewsgroup.com Externe

Pentru închiderea proceselor civile deschise după dezastrul din 2010 din Golful Mexic, justiția americană a ajuns la o înțelegere în valoare de 20,8 miliarde de dolari cu grupul BP, potrivit agerpres.

Explozia platformei petroliere la data de 20 aprilie 2010 a provocat moartea a 11 persoane și a răspândit sute de milioane de tone de țiței brut în apele din Golful Mexic, până când puțul a fost închis, patru luni mai târziu.

După această catastrofă, nota totală de plată pentru grupul BP se ridică la 54 de miliarde de dolari, la cinci ani de la explozie. Compania a trebuit să vândă peste o treime din active pentru a plăti pentru accident.

Potrivit Ministerului american al Justiției, acest acord este cel mai mare din istoria SUA, convenit cu o singură entitate.

BP a primit pedepsa pe care o merită, oferind în același timp compensații pentru pagubele produse mediului și economiei din regiunea Golfului', a declarat Loretta Lynch, procuror general al SUA.

Citeşte mai multe despre:   petrol,   SUA