Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Intenție bună, rezultat prost": Chinezii revoltați de lucrările autorităților de betonare a unei porțiuni din Marele Zid Chinezesc (FOTO)

"Intenție bună, rezultat prost": Chinezii revoltați de lucrările autorităților de betonare a unei porțiuni din Marele Zid Chinezesc (FOTO)

Un articol de: - 23 Sep 2016, 14:51
"Intenție bună, rezultat prost": Chinezii revoltați de lucrările autorităților de betonare a unei porțiuni din Marele Zid Chinezesc (FOTO) Externe

Autoritățile chinezești au betonat o porțiune din Marele Zid, stârnind indignare în rândul internauților din această țară, care denunță desfigurarea unui monument emblematic, scrie AFP.

Autoritățile au decis betonarea șectiunii Xiaohekou, lungă de 8 km și situată în provincia Liaoning (nord-est), ce a fost ridicată în 1381 în timpul dinastiei Ming, și era considerată una dintre cele mai frumoase părți ale Marelui Zid "Sălbatic", scrie hotnews.ro. De asemenea, au fost betonate și porțiuni care se prăbușise și nu au fost restaurate.

"Pare opera unor oameni care nu au terminat nici măcar școala primară", spune un utilizator al platformei de microblogging Weibo.

"Un tratament atât de obtuz al patrimoniului moștenit de la strămosii nostri! Cum e posibil ca oameni cu o conștiință atât de redusă a patrimoniului nostru cultural să ajunga în posturi de răspundere", a comentat un alt utilizator.

Chiar și ce agenția China Xinhua News au catalogat, pe Twitter, lucrările cu titlul de "intenție bună, rezultat prost".

 

Citeşte mai multe despre:   China