Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Interpolul a condamnat uciderea ”barbară” a jurnalistului american James Foley

Interpolul a condamnat uciderea ”barbară” a jurnalistului american James Foley

Un articol de: - 21 Aug 2014, 14:58
Interpolul a condamnat uciderea ”barbară” a jurnalistului american James Foley Foto: theinternationalist.com Externe

Interpolul a condamnat, joi, uciderea ”barbară” a jurnalistului alerican James Foley de către extremiștii Statului Islamic, relatează AFP.

”Uciderea barbară a lui James Foley de către jihadişti ai Statului Islamic pune în evidenţă depravarea lor pe măsură ce îşi desfăşoară campania de teroare în Siria şi Irak", a subliniat într-un comunicat Ronald Noble, secretarul general al organizaţiei poliţieneşti cu sediul în Lyon, în zona central-estică a Franţei.

Şeful Interpol a condamnat vehement "masacrul public al unui bărbat nevinovat" după difuzarea, miercuri, a unei înregistrări video cu execuţia lui James Foley, care a "înspăimântat cetăţenii din lumea întreagă".

"Având în vedere că autorităţile britanice au spus că unul dintre cetăţenii lor ar putea fi implicat în uciderea lui James Foley", directorul Interpol "a subliniat încă o dată necesitatea unui răspuns multilateral împotriva ameninţării cu teroarea lansată de combatanţii radicalizaţi transnaţionali care se deplasează în zone de conflict din Orientul Mijlociu".

O înregistrare video cu executarea lui James Foley a fost difuzată miercuri de membrii Statului Islamic, o grupare sunnită ultraradicală care a ocupat teritorii întregi din Siria şi Irak.

Gruparea, care vrea să instaureze un califat în Irak şi Siria, a ameninţat că va ucide un alt jurnalist american, ca represalii faţă de atacurile aeriene americane împotriva poziţiilor sale în Irak.

Citeşte mai multe despre:   interpol