Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SCANDALUL de la Chişinău ia amploare. Decizia de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase, menţinută. În continuare, NICIO REACŢIE a preşedintelui României

SCANDALUL de la Chişinău ia amploare. Decizia de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase, menţinută. În continuare, NICIO REACŢIE a preşedintelui României

Un articol de: B1.ro - 22 Iun 2018, 09:52
SCANDALUL de la Chişinău ia amploare. Decizia de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase, menţinută. În continuare, NICIO REACŢIE a preşedintelui României Externe

Scandalul invalidării alegerilor de la Chişinău continuă.
Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chişinău privind ilegalitatea scrutinului din Chişinău din 3 iunie, care a motivat decizia de anulare a rezultatelor alegerilor locale prin faptul că ambii candidaţi, Ion Ceban şi Andrei Năstase, ar fi făcut agitaţie electorală în ziua desfăşurării turului II.

"...este evident că ambii concurenţi electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot şi au admis acţiuni considerate de către instanţa de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, ca fiind agitaţie electorală ilegală", a motivat instanţa, potrivit Mediafax.

"Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva capitalei, democraţiei şi Republicii Moldova", a declarat proeuropeanul Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, câştigătorul alegerilor, după pronunţarea deciziei.

Funcţia de primar interimar al Chişinăului va fi asigurată de Ruslan Codreanu până la noul scrutin, care va avea loc în 2019.

Până acum, nicio reacţie oficială privind decizia de invalidare a alegerilor locale din Chişinău nu a venit din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis.

În schimb, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat că decizia Judecătoriei Chişinău reprezintă un lucru "foarte grav".
"Din păcate, este un lucru foarte grav din punctul meu de vedere să invalidezi un mandat care a fost obţinut printr-un vot popular. Sigur, nu cunosc toate detaliile despre prevederile legale din Republica Moldova, însă sincer consider că atunci când o persoană a fost validată printr-un vot popular foarte clar asemenea lucruri nu fac decât să creeze posibilităţi de înrăutăţire a relaţiilor dintre autorităţile din Republica Moldova şi partidele politice. Există posibilitatea ca aceste lucruri să aibă repercusiuni negative asupra stabilităţii în Republica Moldova", a declarat miercuri, la Parlament, Meleşcanu.

Citeşte mai multe despre:   Chisinau,   Andrei Nastase,   Klaus Iohannis,   Teodor Melescanu