Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe INVAZIE de turişti la Cernobîl! Fenomen BIZAR la locul celui mai grav accident din istoria energiei nucleare: 'Vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo' (FOTO)

INVAZIE de turişti la Cernobîl! Fenomen BIZAR la locul celui mai grav accident din istoria energiei nucleare: 'Vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo' (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 12 Iun 2019, 12:59
INVAZIE de turişti la Cernobîl! Fenomen BIZAR  la locul celui mai grav accident din istoria energiei nucleare: 'Vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo' (FOTO) Foto: Hepta Externe

Tot mai mulți oameni vor să viziteze Cernobîlul.

“Invazia” de turiști se datorează în mare parte serialului difuzat de HBO.

Tineri, în special cei împătimiți de rețele de socializare precum Instagram, au dat năvală, cumpărând pachete turistice în zona de excludere de la Cernobîl.

În acest context, creatorul serialului, supărat și dezgustat de valul de selfie-uri nepotrivite, trage un semnal de alarmă.

”Dacă vizitați zona de excludere de la Cernobîl vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo. Comportați-vă cu respect pentru toți cei care au suferit și s-au sacrificat acolo” a scris pe Twitter scenaristul Craig Mazin, potrivit Stirile Pro Tv.

Foto: pixabay.com

Prețul unei excursii nu este extrem de piperat. Pentru o zi se plătesc circa 100 de dolari, iar pentru 10 dolari poți închiria un dozimetru pentru a măsura radiațiile. În pachet este inclusă și o asigurare medicală.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major în centrala nucleară, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.  Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane. A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Zeci de oameni și-au pierdut viața imediat, iar alte mii sau zeci de mii au murit ulterior, din cauza unor boli grave.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

 

Citeşte mai multe despre:   Cernobil