Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe „Inversarea istorică” a populaţiilor este ireversibilă: În 56 de state, numărul bătrânilor îl va depăşi pe cel al copiilor

„Inversarea istorică” a populaţiilor este ireversibilă: În 56 de state, numărul bătrânilor îl va depăşi pe cel al copiilor

Un articol de: - 12 Aug 2016, 17:28
„Inversarea istorică” a populaţiilor este ireversibilă: În 56 de state, numărul bătrânilor îl va depăşi pe cel al copiilor Foto: adevarulfinanciar.ro Externe

Până în anul 2030, 56 de state vor avea mai multe persoane cu vârsta de 65 de ani şi peste decât copii mai mici de 15 ani, potrivit Bloomberg, preluat de zf.ro.

Fenomenul este cunoscut sub de „inversarea istorică”, care este acum inevitabilă, având în vedere că în unele tări numărul bătrânilor îl depăşeşte pe cel al copiilor. Fostul director al diviziei populaţie a ONU, Joseph Chamie, a studiat aceste tendințe timp de un sfert de secol.

În urma cercetărilor, Joseph Chamie, a decoperit că ceea ce a început în 1995 într-o singură ţară, Italia, se va propaga până în 2030 în 56 de state cu economii diverse.

Procesul îmbătrânirii populaţiei va afecta state precum Japonia, Germania, Cuba, Coreea de Sud, Thailanda şi SUA. Efectele îmbătrânirii se vor simţi violent mai ales pe piaţa muncii.

Până în 2075 întreaga populaţie a Globului va fi trecut de acest punct de cotitură demografic. Efectele îmbătrânirii se vor simţi violent mai ales pe piaţa muncii.

Citeşte mai multe despre:   populaţie,   copii