Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Investiții record în sistemul de apărare al Marii Britanii. Premierul Boris Johnson a făcut anunțul

Investiții record în sistemul de apărare al Marii Britanii. Premierul Boris Johnson a făcut anunțul

Un articol de: Andrei Vlad - 19 Noi 2020, 18:43
Investiții record în sistemul de apărare al Marii Britanii. Premierul Boris Johnson a făcut anunțul Externe

Marea Britanie pregătește investiții majore în apărare. Premierul Boris Johnson a anunțat sume importante, o inițiativă fără precedent în ultimii 30 de ani. 

Boris Johnson susține că aceste investiții sunt obligatorii pentru Marea Britanie, în contextul în care situația internațională este mai periculoasă și mai competitivă ca niciodată. Noile cheltuieli cu sistemul de apărare vor fi majorate cu 10%. Astfel, în următorii 4 ani, investițiile Regatului Unit în apărare vor fi de 212 miliarde de euro, 2,2% din PIB, „mai mult ca orice altă țară europeană" și „mai mult ca orice alt aliat NATO cu excepția SUA", susține Johnson. 

De asemenea, premierul a subliniat faptul că marina britanică are un rol important pe agenda sa, pentru „restabilirea poziției Regatului Unit drept prima putere navală din Europa": 

În plus, investițiile în securitatea cibernetică reprezintă o altă prioritate a guvernului condus de către conservatorul Boris Johson. 

 

Marea Britanie interzice vânzarea mașinilor pe benzină și motorină

 

Odată cu desprinderea de Uniunea Europeană, Marea Britanie a hotărât să ia decizii ferme. Printre acestea, măsurile te termen mediu și lung cu privire la metodele ecologice de transport. Astfel, mașinile și furgonetele noi alimentate integral cu benzină și motorină nu vor mai putea fi vândute din anul 2030, în Marea Britanie. Anunțul a fost făcut de către premierul Boris Johnson, care a precizat că doar unele mașini hibrid vor fi permise în continuare, potrivit BBC.

Măsura anunțată de către Boris Johnson este numită de oficialul britanic drept o „revoluție industrială verde", care va combate schimbările climatice și va crea noi locuri de muncă, în industrii precum cea nucleară. Inființarea unei mari centrale nucleare și mai multe reactoare nucleare ar putea crea 10.000 de locuri de muncă, estimează guvernul britanic, iar în total, după 2030, 250.000 de locuri de muncă, distribuite în special în nordul Angliei și Țara Galilor. 

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Boris Johnson,   Marea Britanie