Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea, canonizați pe 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice

Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea, canonizați pe 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice

Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea vor fi canonizați în data de 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice care va fi organizată la Vatican.

Anunțul va fi făcut, vineri, de Papa Francisc, relatează BBC News.

Suvernaul Pontif a confirmat că aceste două figuri importante ale Bisericii catolice, Karol Wojtyla (papă între 1978 - 2005) şi Angelo Giuseppe Roncalli (papă între 1958 - 1963), vor fi declaraţi sfinţi.

Tot pe 27 aprilie 2014 va fi celebrată Duminica Mizericordiei Divine, sărbătoare special creată de Ioan Paul al II-lea.

Ceremonia va avea loc în Piața Sf. Petru.

Ioan Paul al II-lea, primul papă polonez din istorie, va fi canonizat într-un timp record, la nouă ani de la moartea sa.

Papa Francisc a adus o inovaţie pentru canonizarea lui Ioan al XXIII-lea, fără să aştepte atribuirea unui miracol realizat de acesta. Ioan al XXIII-lea a inaugurat Marele Conciliu ecumenic Vatican II (1962 - 1965), care şi-a propus să deschidă Biserica spre lume. Imaginea pe care a lăsat-o posterităţii este aceea a unui pastor apropiat de oameni, simplu şi cu simţul umorului.

Dublacanonizare exprima voința Papei Francisc de a menține un echilibru între două figuri diferite ale catolicismului şi de a evita apariţia în rândul credincioşilor a unui veritabil cult al personalităţii pentru Ioan Paul al II-lea.

Benedict al XVI-lea a decis să facă o excepţie de la intervalul obligatoriu de cinci ani între beatificare şi canonizare (Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în mai 2011) pentru a deschide dosarul de sanctificare a predecesorului său.