Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis, în contradicţie cu Donald Trump: Vom merge pe linia păstrării acordului cu Iranul

Klaus Iohannis, în contradicţie cu Donald Trump: Vom merge pe linia păstrării acordului cu Iranul

Un articol de: - 17 Mai 2018, 10:54
Externe

Preşedinte Klaus Iohannis a precizat, într-o declaraţie oferită presei de la Sofia, că s-a decis ca la nivel de Uniune Europeană să se meargă pe linia păstrării acordului nuclear cu Iranul în ciuda deciziei preşedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite din acord.

"Despre acordul cu Iranul s-a discutat pentru că trei ţări europene sunt semnatare ale acordului nuclear şi se va merge pe linia păstrării acordului nuclear. Comisia ne-a prezentat abordarea pe care am agreat-o. Vom merge pe linia renegocierii. Deci se va continua discuția cu SUA. Se va căuta o soluție. Noi suntem parteneri, vrem să rămânem parteneri. Deci, vrem să negociem în așa fel încât toate părțile să fie mulțumite", a afirmat Klaus Iohannis.

Donald Trump a anunţat la începutul lunii că retrage Statele Unite din acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi va repune sancţiuni economice împotriva republicii islamice. În schimb, Marea Britanie, Franţa şi Germania, au făcut o declaraţie comună prin care militează pentru păstrarea acordului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Iran,   Donald Trump
 
 
 
Loading...