?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Preşedintele Klaus Iohannis va participa alături de Angela Merkel la unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate

Preşedintele Klaus Iohannis va participa alături de Angela Merkel la unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 10:49
Foto: presidency.ro Externe

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la  la cea de-a 55-a ediție a Conferinței internaționale de Securitate de la München- Germania. Acesta a fost invitat pentru a deschide dezbaterilor din calitatea de înalt reprezentant al statului care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

”Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, 16 februarie a.c., la cea de-a 55-a ediție a Conferinței internaționale de Securitate de la München, Republica Federală Germania. Președintele României va deschide, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alături de Cancelarul Federal al Germaniei, doamna Angela Merkel, și de Președintele Republicii Arabe Egipt, domnul Abdel Fattah Elsisi, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține în prezent Președinția Uniunii Africane”, se aratră într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Reuniunea la vârf va avea ca subiecte teme de actualitate privind gestionarea provocărilor de securitate, inclusiv privind relația transatlantică, prioritățile NATO, viitorul proiectului european și cooperarea dintre Uniunea Europeană și NATO.

”Conferința internațională de Securitate de la München este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reunește, încă din 1963, lideri și factori de decizie importanți în materie de securitate și apărare. Conferința reprezintă un reper esențial al dezbaterilor din domeniul securității la nivel european și euro-atlantic și permite dezbateri și schimburi de idei informale pe teme care țin atât de actualitate, cât și de perspectivă”, se mai arată în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Angela Merkel
 
 
 
Loading...