Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA. ”Conducerea Agenției a evidenţiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România”

Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA. ”Conducerea Agenției a evidenţiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România”

Un articol de: - 07 Iun 2017, 08:24
Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA. ”Conducerea Agenției a evidenţiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România” Externe

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizita oficială în Statele Unite, s-a întâlnit marți cu directorul CIA, Mike Pompeo.

Șeful statului român i-a transmis directorului CIA că ”România este un partener valoros pentru partea americană, în special datorită expertizei din regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest şi vecinătatea estică, inclusiv în ceea ce priveşte ameninţările hibride de pe Flancul Estic al NATO".

Totodată, Iohannis a apreciat că între CIA și partenerii de intelligence din România există o colaborare excelentă, fapt care întărește și mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări.

"Preşedintele României a asigurat că ţara noastră înţelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, să acţioneze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internaţionale pe linie de securitate. La rândul său, conducerea CIA a evidenţiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România, care se regăsesc în topul serviciilor de informaţii din Europa cu care are relaţii agenţia americană, din punct de vedere al nivelului de încredere şi al consistenţei activităţii derulate. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi directorul Mike Pompeo au avut, cu acest prilej, şi un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate: combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh în Siria/Irak), ameninţarea balistică/nucleară nord-coreeană, solidaritatea transatlantică, precum şi stabilizarea Afganistanului", a arătat Administrația Prezidențială.

De asemenea, Iohannis a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Naţional Arlington, fapt ce a reprezentat ”un omagiu adus memoriei şi eroismului personalului militar american angajat în susţinerea, cu preţul vieţii, a păcii, libertăţii şi democraţiei în Europa şi în întreaga lume şi a marcat recunoaşterea sacrificiului suprem al generaţiilor de militari americani căzuţi pe fronturile din cele două războaie mondiale şi din alte conflicte".

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Statele Unite,   vizita oficiala