Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis pleacă într-o vizită oficială în Franţa la invitaţia lui Emmanuel Macron

Klaus Iohannis pleacă într-o vizită oficială în Franţa la invitaţia lui Emmanuel Macron

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 15:23
Klaus Iohannis pleacă într-o vizită oficială în Franţa la invitaţia lui Emmanuel Macron Externe

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială la Paris în perioada 10-11 noiembrie în urma unui invitaţii lansate de omologul său francez Emmanuel Macron.

Invitaţia vine cu ocazia eveimentelor dedicate Centenarului Armistițiului, care a pus capăt ostilităților din cadrul Primului Război Mondial.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis se va întâlni şi cu studenți, masteranzi și doctoranzi români implicaţi în cercetarea ştiinţifică.

Redăm mai jos integral comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

În perioada 10-11 noiembrie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa, la Paris, la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistițiului care a pus capăt ostilităților din cadrul Primului Război Mondial. Participarea are loc la invitația Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

Cu acest prilej, la Arcul de Triumf, va avea loc ceremonia Centenarului Armistiţiului, la care Președintele României va fi prezent, alături de liderii țărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum şi cei ai țărilor care au sprijinit efortul de război.

Președintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o inițiativă a Președintelui Emmanuel Macron, care își propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului și al cooperării contemporane, în sprijinul păcii.

De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, Președintele României se va întâlni cu studenți, masteranzi și doctoranzi români din regiunea pariziană, implicați în cercetarea științifică. Întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri..

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Emmanuel Macron