Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ion Cristoiu: Angela Merkel nu se teme să invoce public morții Germaniei din Campania din Est. Demnitarii noștri, în frunte cu Președintele, de ce se tem?

Ion Cristoiu: Angela Merkel nu se teme să invoce public morții Germaniei din Campania din Est. Demnitarii noștri, în frunte cu Președintele, de ce se tem?

Un articol de: - 07 Mai 2017, 17:06
Ion Cristoiu: Angela Merkel nu se teme să invoce public morții Germaniei din Campania din Est. Demnitarii noștri, în frunte cu Președintele, de ce se tem? Externe

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie în “Gândul de duminică”, de pe blogul personal, despre conferința de presă pe care Vladimir Putin și Angela Merkel au ținut-o la Soci.

Acesta face o comparație cu modul în care Germania comemorează amintirea celor care și-au pierdut viața în războaie comparativ cu țara noastră.

„Ca de obicei, noi românii, am rămas în urma altor ţări şi la capitolul Pomenirea morţilor pentru patrie.

Prin raportare la nemţi şi la unguri, noi, românii, am întîrziat nepermis de mult cu Momentul Inaugurării unui Cimitir de Onoare.

România se situează pe locul al 2-lea în ce priveşte numărul de morţi la Stalingrad: 115.000.

Dacă Germania şi Ungaria au procedat la încheierea de Acorduri cu Federaţia Rusă imediat după 1989, România a întîrziat 15 ani.

Abia în 8 noiembrie 2005 s-a semnat Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse privind regimul juridic al mormintelor militarilor români din Rusia şi al mormintelor militarilor ruşi din România.

Parlamentul a ratificat Acordul, cu întîrziere, în 9 noiembrie 2006.

Lucrurile s-au urnit cu greu.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Începînd cu 2008, au fost ridicate pe teritoriul Rusiei 17 monumente comemorative dedicate militarilor români morţi în lagărele de prizonieri şi în batalioanele de muncă sovietice”, a scris Ion Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Ion Cristoiu,   blog,   Angela Merkel