Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ion Cristoiu: Dacă aș fi fost englez, aș fi votat la Referendum pentru Brexit, pentru că aș fi avut în spate o glorioasă istorie a țării mele învingătoare a Franţei lui Napoleon şi a Germaniei lui Hitler

Ion Cristoiu: Dacă aș fi fost englez, aș fi votat la Referendum pentru Brexit, pentru că aș fi avut în spate o glorioasă istorie a țării mele învingătoare a Franţei lui Napoleon şi a Germaniei lui Hitler

Un articol de: - 26 Iun 2016, 12:37
Ion Cristoiu: Dacă aș fi fost englez, aș fi votat la Referendum pentru Brexit, pentru că aș fi avut în spate o glorioasă istorie a țării mele învingătoare a Franţei lui Napoleon şi a Germaniei lui Hitler Foto: evz.ro Externe

Jurnalistul Ion Cristoiu dezbate în „Gândul de duminică”, de pe blogul personal, subiectul momentului, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cristoiu povestește că în timp ce asculta la radio știri legate de Brexitul Angliei, un mesaj de la un ascultător l-a surprins.

După ce postul de radio difuzase o melodie a trupei britanice Beatles, un ascultător a trimis un mesaj prin care îi ruga pe moderatori să nu mai prezinte melodii englezești, ci doar melodii din țările loiale Uniuni Europene.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

„Am tresărit, pentru că, indiscutabil, mesajul mărturisea o mîndrie despre care eu am mai zis şi am mai scris: Mîndria de a fi babuin!

Ascultătorul era deja mîndru că e român, locuitor al unei ţări care rămîne loială Uniunii Europene.

Alo, Bruxelles! Puteţi conta pe noi, românii! Noi nu suntem ca englezii. Noi suntem loiali Uniunii Europene.

Vorba unui banc în circulaţie pe Internet: Până la urmă, în UE va rămîne doar România”, a  spus Cristoiu.

Jurnalistul a precizat că dacă ar fi fost englez și ar fi trebuit astfel să voteze la referendum, el ar fi votat cu ieșirea țării din blocul comunitar, dând în acest sens anumite explicații.

„1. Sînt englez. Am în spate glorioasa istorie a ţării mele.  Mare Putere Colonială, Stăpînă a Mărilor, învingătoare a Franţei lui Napoleon şi a Germaniei lui Hitler.

 2. Sînt cetăţean al unei ţări în care premierul a găsit de cuviinţă să mă întrebe şi pe mine dacă mai vreau să rămîn în Uniunea Europeană, chiar dacă – vorba fostului preşedinte al României, Traian Băsescu – sînt un imbecil care nu mă pricep la chestiuni precum Uniunea Europeană, aşa cum se pricepe el în locul meu.

   3. Sînt conştient că Uniunea Europeană a devenit o maşinărie birocratică dezastruoasă, amintind de Imperiul austro-ungar satirizat de Robert Musil sub numele de Cacaina şi de Haşek sunt numele de Imperiul Soldatului Svejk.

    4. Ştiu că pe banii mei de plătitor de impozite, mii de inşi care nu produc altceva decît hîrtii după hîrtii – analize, bilanțuri, programe, rapoarte, intervenţii la simpozioane, duc o viaţă de lux: salarii de mii de euro, maşini, secretare, secretari, voiaje inutile plătite.

   5. Ştiu că nu pot influenţa în nici un fel deciziile Birocratice de la Bruxelles.

    6. Ştiu că în ţări precum România banii UE, la care contribui şi eu, sînt daţi de Birocraţia de la Bruxelles la zeci de site-uri, ONG-uri şi persoane private ca mită în schimbul cîntării zilnice a Uniunii Europene.

  7.  Aş fi aflat, de la amici români, ce dezastru e pentru România Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloş alcătuit din birocraţi de la Bruxelles”, a spus Cristoiu.

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Brexit