Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ion Cristoiu, despre interviul președintelui Turciei de la CNN: "Dacă aș fi turc, l-aș vota pe Erdogan. Numai că eu nu sunt"

Ion Cristoiu, despre interviul președintelui Turciei de la CNN: "Dacă aș fi turc, l-aș vota pe Erdogan. Numai că eu nu sunt"

Un articol de: - 20 Iul 2016, 08:53
Ion Cristoiu, despre interviul președintelui Turciei de la CNN: "Dacă aș fi turc, l-aș vota pe Erdogan. Numai că eu nu sunt" foto: b1.ro Externe

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de miercuri” de pe blogul personal despre interviul cu Recep Erdogan lui Becky Anderson de la CNN.

Cristoiu spune că acest interviu a fost difuzat cu siguranță după ce a fost vizionat și de echipa lui Erdogan. Jurnalista Becky Anderson a dat impresia că i-a adresat acestuia niște întrebări parcă învățate dinainte, iar pe parcursul interviului nu l-a întrerupt deloc pe președinte, scopul jurnalistei fiind parcă doar de a obține acest interviu cu Erdogan, vedeta planetei în acest moment.

“Luni spre marți noaptea la noi, CNN a transmis un interviu dat de Recep Erdogan lui Becky Anderson.
Nu întîmplător am folosit termenul de dat de… și nu luat de… :

  1. Interviul n-a fost transmis în direct. El a fost înregistrat și mai mult ca sigur a fost difuzat doar după ce l-a văzut și echipa lui Erdogan.
  2. Prestigioasa jurnalistă a pus întrebări care lăsau impresia c-au fost scrise dinainte și învățate pe de rost. Pe parcursul interviului, ea a evitat să-l întrerupă cu întrebări ivite din răspunsurile date de interlocutor, cum se întîmplă totdeauna în cazul unui interviu luat de un profesionist și a evitat să pună întrebări agresive.

Interviul s-a desfășurat așa și nu altfel, deoarece jurnalista a făcut toate concesiile posibile pentru a putea obține acest interviu, veritabilă lovitură de presă:
Erdogan e Vedeta momentului planetar.”, a mai spus Ion Cristoiu.

Cristoiu mai spune că jurnalista care i-a luat interviul lui Erdogan s-a aflat în fața unei dileme și nu a procedat precum un jurnalist profesionist, scopul ei fiind să îi ia interviu președintelui cu orice preț.

„Becky Anderson s-a aflat în fața unei dileme: Sau face concesiile cerute de Erdogan pentru a-i da ei un interviu, sau nu face și atunci Erdogan dă altcuiva interviul. A obține un interviu de la Vedeta momentului planetar merita orice concesie. De aceea, am scris la început că Erdogan i-a dat un interviu lui Becky Anderson, i-a făcut un cadou, așadar, și nu Becky Anderson i-a luat un interviu lui Erdogan.
Mie, cel puțin, interviul mi-a confirmat presupunerea – lansată într-un editorial din Evz.ro, că SUA și Uniunea Europeană vor avea mari bătăi de cap cu președintele turc după eșecul așa zisei Lovituri de stat din Turcia, cea mai caraghioasă (dacă putem folosi superlativul) din Istoria loviturilor de stat din lumea modernă.”, a mai zis acesta.

Jurnalistul Ion Cristoiu mai adaugă faptul că a fost surprins de interviul lui Erdogan și că l-ar vota pe acesta dacă ar fi turc.

„Interviul lui Erdogan m-a surprins prin strădania de a vorbi în numele unei Turcii care nu vrea să fie tratată ca o slugă.
Dacă aș fi turc l-aș vota pe Erdogan, pentru acest interviu. Numai că eu nu sunt turc.”

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   cristoiu,   blog,   Erdogan,   CNN,   interviu