Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ion Cristoiu, despre tragedia din Nisa: Cum se scapă în Franța de demisii la nivel înalt: Se pune atentatul de la Nisa pe seama ISIS

Ion Cristoiu, despre tragedia din Nisa: Cum se scapă în Franța de demisii la nivel înalt: Se pune atentatul de la Nisa pe seama ISIS

Un articol de: - 16 Iul 2016, 13:16
Ion Cristoiu, despre tragedia din Nisa: Cum se scapă în Franța de demisii la nivel înalt: Se pune atentatul de la Nisa pe seama ISIS Foto: inpolitics.ro Externe

În contextul tragediei petrecută de Ziua Franței la Nisa, jurnalistul Ion Cristoiu și-a exprimat părerea în “Gândul de sâmbătă”, pe blogul său.

Acesta este de părere că deși mulți spun că atentatul a fost unul sub comanda Statului Islamic, Cristoiu oferă anumite explicații pentru care spune că nu crede că jihadiștii sunt autorii masacrului.

    „În loc să tragă în el, poliţiştii şi-au ciulit urechile, ba chiar s-au dat mai aproape de camion strigînd Linişte! ca să audă ce strigă teroristul.

    Dacă striga Merde! era dintre Grenadieri Măritului Împărat Napoleon.

    Dacă striga Alah! sigur era din ISIS.

    Cetățenii, în loc s-o rupă la fugă din calea TIRULUI, ca să scape cu viață, au dat fugă să audă ce spune șoferul. Asta pentru a putea spune presei franceze că e vorba de un terorist islamic.

    E mai mult decît interesant că în astfel de împrejurări americanii procedează invers.

    Ei evită pe cît posibil graba de a pune pe seama terorismului islamic o acțiune care poate fi a unui individ.

    De ce s-au grăbit francezii să pună atentatul pe seama ISIS?Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

    Pentru că astfel tu, autoritate, scapi de întrebarea Cum dracu au lăsat polițiștii să treacă un nebun cu camionul? Și înainte de a da răspunsul, premierul francez trebuie să-și dea demisia. Dar dacă a fost vorba de un atac terorist, scapi și de întrebare și de demisie. Ehei, e greu de contracarat un atac terorist, care atac e pus la cale de o celulă, care celulă e specializată în lupta împotriva autorităților.

    Pentru că una e să spui că te-a tras pe sfoară ISIS şi alta e să spui că te-a tras pe sfoară un psihopat”, a declarat Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Nissan,   isis