Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ion Cristoiu: Referendumul din Anglia – o piesă de teatru de Shakespeare scrisă de americanii de la Hollywood. Cu multe împușcături, dar cu happy-end

Ion Cristoiu: Referendumul din Anglia – o piesă de teatru de Shakespeare scrisă de americanii de la Hollywood. Cu multe împușcături, dar cu happy-end

Un articol de: - 23 Iun 2016, 09:32
Ion Cristoiu: Referendumul din Anglia – o piesă de teatru de Shakespeare scrisă de americanii de la Hollywood. Cu multe împușcături, dar cu happy-end Foto: adevărul.ro Externe

Ion Cristoiu vorbește în „Gândul de joi” de pe blogul personal despre subiectul zilei din Marea Britanie, referendumul pentru a rămâne sau  nu în Uniunea Europeană.

Jurnalistul povestește despre o veche cunoștință care locuiește în America și cu care schimbă adesea idei și percepții despre poltica externă.

Jurnalistul face o paralelă între asasinarea parlamentarei angajate în campania pentru rămânerea Marii Britanii în UE și evenimentul care se desfășoară joi în Regat.

„Dacă există servicii secrete care n-au mamă, n-au tată cînd e vorba de ceea ce ele cred că-i interesul naţional, alea sînt serviciile secrete britanice.

I-au luat gîtul Dianei fără să clipească! E suficient să arunci o privire asupra întîmplării tragice care a fost asasinarea parlamentarei angajate în campania pentru rămînerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, pentru a te duce gîndul la cunoscuta complicitate a Serviciilor cu un posibil autor de asasinat care convine interesului naţional: Asasinul e ştiut, documentat, e ştiută ţinta, dar serviciile nu fac nimic să-l oprească, motivînd, dacă sînt luate la întrebări, că informaţiile despre asasinat n-au putut fi verificate”, a spus Cristoiu.

Cristoiu este de părere că  rezultatul referendumului de joi va fi în favoarea rămânerii Marii Britaniei în Uniunea Europeană.

„Cînd Referendumul va fi în favoarea Rămînerii toată lumea va răsufla uşurată.

Deşi, între noi fie vorba, ar putea răsufla uşurată de pe acum. Marea Britanie nu va ieşi din UE”, a spus jurnalistul.

În încheiere, Cristoiu povestește despre interesul acordat de români referendumului din Marea Britanie și relatează ce părere au oamenii pe care i-a întâlnit la clinica unde merge să facă exerciții pentru coloana vertebrală.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

„O doamnă care, lungită pe saltea, se chinuia să ridice piciorul cît mai sus posibil, a avut o observaţie senzaţională: Văd că toţi sînt împotriva Brexit!

Şi Guvernul, şi Regina, şi finanţiştii şi noul primar al Londrei, Pakistanezul, și americanii, ba chiar și Victor Orban.

Cînd să plec, deoarece mă ridicasem de pe saltea, doamna mă recunoaşte.

– Maestre, ce părere aveţi? Să stăm liniştiţi? Iese Marea Britanie din Uniunea Europeană?

– Staţi liniştiţi! am zis, punînd mîna pe clanţă, nu va fi nici un Brexit.

Va fi însă o piesă de Shakespeare scrisă de cei de la Hollywood.

Cu multe palpitaţii şi cu happy-end”, a mai spus Cristoiu.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Brexit