Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ion Cristoiu, referitor la declarația lui Cioloș în deschiderea Şedinţei de Guvern, despre situația din Turcia: "Ar trebui să reacționeze, fie și pe Facebook, și Klaus Iohannis?"

Ion Cristoiu, referitor la declarația lui Cioloș în deschiderea Şedinţei de Guvern, despre situația din Turcia: "Ar trebui să reacționeze, fie și pe Facebook, și Klaus Iohannis?"

Un articol de: - 21 Iul 2016, 09:09
Ion Cristoiu, referitor la declarația lui Cioloș în deschiderea Şedinţei de Guvern, despre situația din Turcia: "Ar trebui să reacționeze, fie și pe Facebook, și Klaus Iohannis?" foto: b1.ro Externe

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de joi” de pe blogul personal despre prudența României față de situația din Turcia. De asemenea a vorbit și despre faptul că Mircea Geoană a fost invitatul lui Silviu Mănăstire în emisiunea de marți de la B1 TV, unde au discutat situaţia din Turcia şi relaţia Occident-Erdogan după tot ceea ce face preşedintele turc în aceste zile, iar Cristoiu a avut chiar și o intervenție telefonică cu ocazia căreia a avut prilejul să își confrunte tezele sale cu "unul dintre politicienii care chiar se pricepe la politica externă", spune acesta.

“Mircea Geoană e unul dintre politicienii care se pricepe la politică externă.
Aveam, în fine, prilejul de a-mi confrunta tezele şi ipotezele despre situaţia din Turcia cu tezele şi ipotezele unuia care ştia despre ce-i vorba.
Mă saturasem de părerile halucinante în prostia lor fudulă zise de obişnuiţii televiziunilor de ştiri, cei care, lipsiţi de simţul ridicolului, sunt în stare să enunţe aserţiuni de genul celor ale lui Cocoşilă din Moromeţii, cel care le ştia pe toate şi, în consecinţă, nu suferea contraziceri.”

De asemenea, Cristoiu adaugă faptul că “Regimul Klaus Iohannis se confruntă cu o provocare.
Atît prin întîlnirea de la Bucureşti, cît şi prin cea de la Istanbul, Klaus Iohannis l-a transformat pe Recep Erdogan într-un aliat strategic al României.
Regimul Klaus Iohannis e sprijinit însă de un electorat mult mai sensibil decît electoratul PSD la încălcările democraţiei în Turcia.”

Jurnalistul mai spune că premierul a abordat subiectul situației din Turcia la deschiderea Ședinței de Guvern și nu pe Facebook, declarație despre care spune că este „o capodoperă de diplomaţie”.

„Dacian Cioloş s-a referit, în deschiderea Şedinţei de Guvern, la situaţia din Turcia. Înainte de a reproduce spusele lui Dacian Cioloş trebuie să precizez că luarea de poziţie a premierului are următoarele trăsături semnificative:

  1. N-a fost făcută pe Facebook, ci la şedinţa de Guvern.
  2. N-a fost un răspuns dat unei întrebări la o conferinţă de presă, ci o poziţie expusă în Statement.

Am ţinut să precizez aceste lucruri pentru a observa că e vorba de o Declaraţie căreia premierul a ţinut să-i dea cît mai multă tărie de poziţie oficială a României.
„În privinţa Turciei, mesajul nostru e clar: Turcia este un partener cheie pentru România şi pentru Uniunea Europeană şi, sigur, ne dorim stabilitate acolo. Este important ca, după şocul acestei tentative de lovitură de stat, Turcia să se întoarcă la ordinea constituţională, la respectarea principiilor statului de drept şi a drepturilor omului. Sunt valori pe care le împărtăşim cu toţii în Uniunea Europeană şi n exprimăm convingerea că şi Turcia le împărtăşeşte în continuare, date fiind şi relaţiile pe care le are cu Uniunea Europeană”

Declaraţia e, între noi fie vorba, o capodoperă de diplomaţie.
Altfel spus, de artă de a expune public o poziţie care nu e poziţie.”, spune Ion Cristoiu.

Cristoiu a mai declarat că este convins că Iohannis i-a cerut lui Cioloș să vorbească despre această problemă în locul lui.

“Sunt convins că Klaus Iohannis i-a zis lui Dacian Cioloş să vorbească în locul său.
După opinia mea, poziţia României, exprimată de Dacian Cioloş, e corectă prin prudenţa-i exemplară.
Dacian Cioloș trebuia să fie mai dur?
Ar trebui să reacționeze, fie și pe Facebook, și Klaus Iohannis?”Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   cristoiu,   blog,   Facebook,   Turcia