Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Irak: O dronă a Crucii Roșii a arătat starea degradantă în care se află orașul Ramadi după bombardamente (VIDEO)

Irak: O dronă a Crucii Roșii a arătat starea degradantă în care se află orașul Ramadi după bombardamente (VIDEO)

Un articol de: - 05 Iul 2016, 13:57
Foto: aljazeera.com Externe

Un clip filmat de o dronă a Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) prezintă orașul irakian Ramadi după bombardamentele susținute de armata irakiană și aliații săi pentru recuperarea orașului. 

Cândva o localitate prosperă, Ramadi a ajuns acum o ruină. Potrivit autorităților, o jumătate de milion de oameni au trăit o dată în Ramadi, capitala provinciei Anbar.

Reprezentanții Crucii Roșii au declarat că oamenilor le este prea frică pentru a se întoarce la casele lor. Ei au explicat că este nevoie de luni, dacă nu ani, până când orașul va putea fi din nou locuibil, notează aljazeera.com

"Resturile de explozibil sunt împrăștiate în oraș și cei mai mulți oameni le este prea frică să se întoarcă la casele lor. Reconstrucția orașului ar putea dura luni de zile, dacă nu chiar ani. Trebuie reconstruite casele și toate sistemele utilitare", au spus reprezentații organizației umanitare.

Ramadi după bombardamente

Populația civilă a început să migreze din localitate începând cu anul 2013, atunci când Ramadi a fost cucerit de către Statul Islamic și Levant (ISIL). Odată cu venirea acestora, tensiunea a escaladat în zonă. Exodul a continuat ani de zile. Mai mult de 80 % din oraș este în ruine după luptă.

Ajutată de forțele americane, armata irakiană a reușit recucerirea orașelor Tikrit,  Ramadi și, cel mai recent Falluja. Cu toate acestea, ISIS încă mai controlează Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak.

Imaginile puse la dispoziție de ONU indică faptul că 5.700 de clădiri din Ramadi și periferia sa au fost distruse sau avariate. Printre acestea se numără o stație de tren, spitalul central al orașului, 64 de poduri și rețeaua de electricitate.

Citeşte mai multe despre:   Irak,   bombardamente