Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Irak: Peste 100 de morți și 260 de răniți într-o serie de bombardamente și atacuri armate

Irak: Peste 100 de morți și 260 de răniți într-o serie de bombardamente și atacuri armate

Update 16:45: Cel puțin 107 persoane au fost ucise luni în Irak, în urma unei serii bombardamente și atacuri armate. De asmenea, au fost rănite și cel puțin 268 de persoane Cele mai multe victime sunt șiiți musulmani. Nicio grupare teroristă nu și-a asumat răspunderea, dar oficialii consideră responsabilă ramura locală a al-Qaeda, formată din militanți suniți ostili guvernului șiit, relatează Reuters.

O serie de atacuri cu bombă pe tot teritoriul Irakului a ucis peste 50 de persoane luni și a rănit alți 144, conform unor surse din poliție și spitale. Astfel, ziua aceasta devine una dintre cele mai sângeroase din ultimele săptămâni.

În Taji, la nord de Bagdad, au avut șase explozii în apropierea unui complex de locuințe, ucigând 14 persoane și rănind alte 29, conform surselor citate de Reuters. Când polițiștii au ajuns la fața locului, o altă explozie a ucis dintre ei.

Pe lângă alte incidente, au explodat mai multe bombe amplasate în mașini în Bagdad și Kirkuk, în total ucigând 20 de persoane și rănind aproape 100. Alte explozii și atacuri armate au provocat moartea a șase persoane, dintre care patru soldați și polițiși, și a rănit alți 30.

Violențele din Irak s-au mai potolit din perioada lor de vârf, între 2006 și 2007, când zeci de mii de oameni au fost uciși. Însă insurgeții mai organizează încă atacuri, în special în zona Bagdadului. Mai multe bombe care au explodat duminică în mașini au pus capăt unei perioade liniștite, înaintea lunii Ramadanului, care a început sâmbătă.

Citeşte mai multe despre:   Irak,   Bagdad