?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sute de mii de iranieni au mărșăluit, la 40 de ani de la Revoluția Islamică: ''Moarte Israelului, Moarte Americii!'' (VIDEO)

Sute de mii de iranieni au mărșăluit, la 40 de ani de la Revoluția Islamică: ''Moarte Israelului, Moarte Americii!'' (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 16:55
Externe

Sute de mii de iranieni au mărșăluit, luni, pentru a marca 40 de ani de la triumful ayatollahului Ruhollah Khomeini, clericul șiit care l-a răsturnat pe șah în cadrul Revoluției Islamice ce creează și astăzi probleme Occidentului. 

Oamenii au strigat ”Moarte Israelului, Moarte Americii!”, iar unii au ars steaguri ale SUA, informează Reuters. 

În fața mulțimii, președintele Hassan Rouhani a susținut că eforturile Statelor Unite de a izola Iranul vor fi sortite eșecului: ”Nu vom lăsa America să devină victorioasă. Poporul iranian are și va avea unele probleme economice, dar vom trece peste probleme, ajutându-ne unul pe altul”.

Pe 11 februarie 1979, armata iraniană și-a declarat neutralitatea, deschizând astfel drumul pentru căderea șahului Mohammad Reza Pahlavi, cel mai apropiat aliat al Statelor Unite din Orientul Mijlociu, la acea vreme.

Sute de mii de iranieni au mărșăluit, la 40 de ani de la Revoluția Islamică: ''Moarte Israelului, Moarte Americii!''

Citeşte mai multe despre:   iran,   sua
 
 
 
Loading...