Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Iran: O intervenţie militară a SUA în Siria va atrage "consecinţe dure"

Iran: O intervenţie militară a SUA în Siria va atrage "consecinţe dure"

Regimul islamist de la Teheran avertizează SUA că depăşirea "liniei roşii" printr-o eventuală intervenţie miliară în Siria va genera "consecinţe dure".

"Dacă Statele Unite vor depăşi linia roşie, vor exista consecinţe dure pentru Casa Albă. Actualul război terorist din Siria a fost plănuit de Statele Unite şi de ţările reacţionare din regiune pentru distrugerea frontului de rezistenţă împotriva Israelului. Cei care alimentează conflictul nu vor scăpa de răzbunarea popoarelor", a declarat generalul Masoud Jazayeri, vicepreşedintele Statului Major al armatei iraniene.

Iranul acuză constant Statele Unite, alte ţări occidentale şi arabe că susţin insurgenţii sirieni care luptă împotriva regimului de la Damasc, relatează AFP.

Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat că va exista "o ripostă importantă" dacă se va demonstra că regimul Bashar Al-Assad a utilizat arme chimice.

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat că armata americană este pregătită să intervină împotriva regimului sirian, precizând însă că nu a fost luată încă nicio decizie în acest sens.


Citeşte mai multe despre:   Iran,   Siria,   Casa Alba,   arme chimice