Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Iranul a executat prin spânzurare 20 de persoane într-o singură zi

Iranul a executat prin spânzurare 20 de persoane într-o singură zi

Un articol de: - 04 Aug 2016, 13:52
Iranul a executat prin spânzurare 20 de persoane într-o singură zi Foto: thelineofsteel.weebly.com Externe

Iranul a executat prin spânzurare 20 de persoane într-o singură zi. Autoritățile susțin că acestea făceau parte dintr-o grupare teroristă și că sunt vinovate de mai multe crime și amenințări la adresa securității naționale, informează Le Figaro.

"Aceste persoane au comis crime (...), au ucis femei şi copii, au cauzat distrugeri, au întreprins acţiuni împotriva securităţii naţionale şi au ucis responsabili religioşi sunniţi în regiuni kurde", a declarat procurorul general Mohammad Javad Montazeri pentru IRIB.

Potrivit Ministerului iranian de Informații, persoanele executate fac parte din gruparea Tawhid wal Jihad, vinovată pentru 24 de cazuri de atacuri armate, explozii şi furturi comise în perioada 2009-2012 și soldate cu 21 de morți și circa 40 de răniți.

"102 membri şi adepţi ai acestui grup au fost identificaţi (...) unii dintre ei au fost eliminaţi în confruntări cu poliţia, alţii au fost arestaţi. Unii dintre cei arestaţi au fost condamnaţi la moarte, iar alţii execută pedepse cu închisoarea", a mai precizat Ministerul.

Citeşte mai multe despre:   Iran