Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Iranul ar putea boicota Festivalul de Film de la Veneția după sancțiunile impuse de UE

Iranul ar putea boicota Festivalul de Film de la Veneția după sancțiunile impuse de UE

Iranul ar putea boicota Festivalul de Film de la Veneția din cauza sancțiunilor impuse țării de Uniunea Europeană, informează Tehran Times.

”Desigur, după sancțiunile dure impuse de Uniunea Europeană Iranului, ne gândim să boicotăm festivalul de anul acesta” a declarat reprezentanta guvernului, Alireza Sajadpour.

"În prezent examinăm situaţia şi ne gândim serios să nu autorizăm prezenţa filmelor iraniene în festivalurile lor (festivalurile europene, n.r.) din cauza sancţiunilor pe care Uniunea le-a impus poporului nostru", a adăugat aceasta.

Boicotul ar putea consta în retragerea filmelor iraniene din competiție. Potrivit legii iraniene, toate filmele trebuie să obţină o serie de autorizaţii pentru a fi proiectate în sală. Pentru a combate cenzura, cineaştii iranieni au apelat la diferite strategii: Jafar Panahi, care acum are interdicţie să mai facă filme, şi-a trimis pelicula "This is not a film" la ediţia din 2011 a Festivalului de la Cannes pe memory stick, care a fost ascuns într-o prăjitură.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni petroliere şi financiare împotriva Iranului, de la 1 iulie. Sancţiunile petroliere au fost impuse din cauză că Iranul este suspectat de Uniunea Europeană, dar şi de Statele Unite ale Americii că vrea să se doteze cu arma atomică.

Citeşte mai multe despre:   Iran,   sanctiuni