Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Irlanda a impus izolarea populaţiei pentru două săptămâni

CORONAVIRUS | Irlanda a impus izolarea populaţiei pentru două săptămâni

Un articol de: Ramona Zaharia - 28 Mar 2020, 00:12
CORONAVIRUS | Irlanda a impus izolarea populaţiei pentru două săptămâni Foto: pixabay.com Externe

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a declarat că s-a hotărât impunerea unei izolări totale pentru două săptămâni, începând de vineri la miezul nopţii, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Oficialul a îndemnat oamenii să rămână în case și a precizat că adunările de persoane din afara aceleiași gospodării sunt interzise.

"Toată lumea trebuie să rămână acasă, în orice circumstanţă", a sfirmat el.

Cu toate acestea, sunt și excepţii care fac posibilă deplasarea, respectiv pentru mersul la locul de muncă, cumpărarea de alimente, în interes medical sau pentru a face exerciţii în apropierea domiciliului, respectând distanța socială de doi metri.

Totodată, vizitele la spitale, închisori și amenajări rezidențiale sunt interzise, cu unele excepții.

Toate transporturile publice vor fi limitate, scrie limerickleader.ie.

”Întreaga lume suferă în timpul acestei pandemii, iar Irlanda nu este diferită. Ceea ce se întâmplă în continuare depinde de fiecare dintre noi. Arată-ți sprijinul tuturor celor care lucrează în servicii esențiale. Arată-ți grija pentru familie și prieteni”, a concluzionat premierul Irlandei.

Reamintim că, aproximativ 100 de doctori irlandezi s-au întors la Dublin, din Australia dorind să-și ofere ajutorul în timpul pandemiei de coronavirus, în spitalele din țara natală, relatează Irishtimes.com.

Joi seara, doctorii irlandezi aflați în Australia s-au întors în Dublin, pentru a-și lucra în spitalele iralndeze. Tinerii au dorit să își depună efortul în lupta cu noul coronavirus. Zborul a transportat doctorii din Perth, Australia până în Dublin, Irlanda, prin Londra și a fost organizat de Departamentul Afacerilor Externe.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

În Irlanda 2.121 de persoane au fost testate pozitiv, dintre care 22 s-au stins din viață, iar 47 sunt în stare critică. Cu toate acestea, 5 s-au recuperat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 590.000 de cazuri la nivel global, peste 132.400 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 26.900 de oameni.

România a ajuns la 1.292 de cazuri de COVID-19, cu 263 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 32 pacienți, dintre care 25 sunt în stare gravă.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 115 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj. Din nefericire, alte 26 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citeşte mai multe despre:   Irlanda,   coronavirus