Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Islanda: Călătorii vaccinați anti-COVID-19, care dețin certificat de vaccinare, vor trebui să se testeze. De ce s-a luat această decizie

Islanda: Călătorii vaccinați anti-COVID-19, care dețin certificat de vaccinare, vor trebui să se testeze. De ce s-a luat această decizie

Un articol de: Ana Maria Dospinescu - 09 Apr 2021, 10:05
Islanda: Călătorii vaccinați anti-COVID-19, care dețin certificat de vaccinare, vor trebui să se testeze. De ce s-a luat această decizie foto: Pixabay.com Externe

Călătorii vaccinați împotriva COVID-19 care vor vrea să ajungă în Islanda vor fi nevoiți să prezinte și un test COVID, informează AFP, citat de Agerpres.

De la începutul lunii aprilie, Islanda hotărâse ca cei vaccinați anti-COVID-19 să poată intra în țară fără control suplimentar, fiind nevoie doar de un certificat de vaccinare împotriva COVID-19.

Începând de la miezul nopţii, de joi spre vineri, s-a impus o nouă regulă, și anume, „este necesar un test pentru persoanele cu un certificat de vaccinare sau un certificat de infecţie anterioară din cauza dovezilor că pot fi purtătoare de virus”, a emis într-un comunicat Ministerul Sănătăţii.

 

Noua măsură, valabilă până la 1 mai, cel puțin

 

Această noua măsură va fi valabilă până la 1 mai, cel puţin.

Decizia a fost luată în contextul în care o persoană s-a reinfectat cu COVID-19 după ce s-a întors dintr-un sejur în străinătate. Acest lucru a dus la cinci contaminări pe insulă, conform epidemiologului-şef Thorolfur Gudnason.

Printre primele ţări din lume care au recunoscut un paşaport de vaccinare, vasta insulă din Atlanticul de Nord, cu 365.000 de locuitori, a autorizat în ianuarie intrarea călătorilor din spaţiul Schengen care pot dovedi că au fost vaccinaţi ori că au avut deja COVID-19, fără alte formalităţi sanitare.

Dispozitivul a fost apoi extins la toţi vizitatorii „indiferent de originea sosirii”.

Pentru toţi ceilalţi călători – cu excepţia celor din Groenlanda unde virusul este inexistent – un test dublu intercalat cu cinci zile de carantină este încă obligatoriu, dar nu mai trebuie neapărat efectuat într-un hotel rechiziţionat de stat.Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

Acum este posibil să se aleagă carantina la domiciliu, de exemplu, „dacă sunt îndeplinite anumite condiţii”, a precizat joi ministerul.

 

Situația pandemică, în Islanda

 

Conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Islanda se află printre țările cu cele mai scăzute rate de incidenţă din Europa. Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut de la 21 martie.

În total, de la începutul pandemiei, Islanda a înregistrat 6.256 de cazuri de COVID și 29 de decese din cauza virusului ucigător.
 

Citeşte mai multe despre:   Islanda,   test covid 19 ,   vaccinare anti-COVID-19,   certificat de vaccinare