Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Israel: Doar 20 din 128.000 de persoane care au primit ambele doze de vaccin Pfizer s-au infectat cu coronavirus în prima săptămână. Niciuna nu e caz grav

Israel: Doar 20 din 128.000 de persoane care au primit ambele doze de vaccin Pfizer s-au infectat cu coronavirus în prima săptămână. Niciuna nu e caz grav

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Ian 2021, 08:29
Israel: Doar 20 din 128.000 de persoane care au primit ambele doze de vaccin Pfizer s-au infectat cu coronavirus în prima săptămână. Niciuna nu e caz grav Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Prima analiză din lume asupra unor persoane care au primit ambele doze din vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer arată că acesta este cel puțin pe atât de eficient pe cât au arătat-o studiile clinice.

Maccabi, furnizor israelian de servicii de sănătate, a transmis că doar 0,015% de oameni se infectează cu SARS-CoV-2 în săptămâna de după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Serviciul Maccabi a precizat că are 128.600 de membri cu imunitate anti-COVID dezvoltată de peste șapte zile. Doar 20 dintre ei s-au infectat, deși erau considerați imunizați.

 

Specialiștii israelieni, încântați de eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 Pfizer

 

Imunologul Cyrille Cohen a declarat, pentru Times of Israel, că în rândul populației generale circa 0,65% se infectează într-o săptămână.
Studiul Maccabi nu a avut un grup de control, dar Cohen susține că dacă populația generală a Israelului e considerată un grup de control ”imperfect”, calculul indică faptul că eficiența vaccinului depășește ușor cele 95% indicate de studiul clinic al Pfizer.

„Sunt rezultate foarte bune care confirmă presupunerea că vaccinul Pfizer este extrem de eficient”, a precizat imunologul.

„Sunt rezultate foarte bune și dacă se mențin, vom putea spune că vaccinul e chiar mai eficient decât a crezut Pfizer, bazându-se pe studiile sale clinice”, a declarat Anat Ekka Zohar, analist la Maccabi, pentru Times of Israel.

„Deși datele sunt unele preliminare, ele sunt importante și relevante, dat fiind că întreaga lume se uită la Israel să vadă cum funcționează vaccinarea”, a mai precizat ea.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Cyrille Cohen, profesor la Universitatea Bar Ilan, a spus despre calculele sale ce au comparat rezultatele Maccabi cu cele ale Pfizer că sunt inexacte deoarece mai multe detalii cunoscute despre pacienții care au participat la studiul companiei lipsesc societății israeliene în ansamblu.

„Deși rezultatele sunt impresionante, trebuie să precizăm că nu există un grup de control direct sau date demografice și geografice despre persoanele vaccinate”, a precizat el.

Ekka Zohar a mai spus că niciuna dintre cele 20 de persoane care s-au infectat după vaccinare nu s-au internat în spital și nu au avut o febră mai mare de 38,5. Asta poate indica faptul că vaccinul previne dezvoltarea unor forme grave de boală. A notat, însă, că e imposibil de calculat ce fel de evoluție a bolii ar fi avut aceste persoane dacă nu erau vaccinate.

 

Un sfert din populația Israelului, vaccinată anti-COVID-19

 

În Israel, un sfert din populație a fost deja vaccinată anticoronavirus. Țara este, astfel, pe primul loc în topul vaccinării la nivel global.

Pentru o mai bună imunizare, autoritățile au dispus ca persoanele între 16 și 18 ani să fie, de asemenea, vaccinate.

Date oficiale din Israel mai arată că rata de transmitere a coronavirusului a scăzut sub 1 pentru prima dată de la finele lunii octombrie. Asta înseamnă că numărul cazurilor active este în descreștere, iar contagiozitatea nu mai e la fel de mare. 

De asemenea, numărul de vârstnici internați e cu 60% mai mic.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID-19,   vaccinare Israel,   Pfizer,   imunizare COVID-19