Israel: Femeile însărcinate, incluse pe lista persoanelor care au prioritate la vaccinarea anti-COVID-19

Israel: Femeile însărcinate, incluse pe lista persoanelor care au prioritate la vaccinarea anti-COVID-19
FOTO: Pixabay.com

Autoritățile israeline au adăugat femeile însărcinate pe lista persoanelorcare au acces prioritar la vaccinarea împotriva COVID-19. Hotârârea a fost luată după ce țara s-a confruntat cu un valde gravide care au necesitat internarea.

„Astăzi recomandăm ca femeile însărcinate, în special cele cu factori de risc ridicat de morbiditate, să primească vaccinul”, a declarat Nachman Ash, coordonatorul naţional pentru pandemie, la radioul naţional Kan. „Le-am pus pe lista de priorităţi”, citează agerpres.

Specialiștii israelini au decis ca,înciuda absenţei cercetărilor în domeniul vaccinării femeilor însărcinate,”nu există niciun risc pentru sarcină, niciun risc pentru făt”. În schimb, femeile însărcinatecare se infectează cu noulcoronavirus, au șanse mai mari să dezvfolte form severe ale virozei, decât populația de vârstă similară, a afirmat ministrul sănătății.

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a declarat luna trecută că vaccinul Pfizer, dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech, ar trebui să fie luat în considerare pentru femeile însărcinate de la caz la caz.

Zece femei însărcinate s-au îmbolnăvit grav și au fost spitalizate în ultimele zile din cauza infecțiilor cu coronavirus, potrivit preseidin Israel. Bebelușii acestoraau fost născuți prematur, prin operație cezariană, atât viața lor cât și a mamelor fiind pusă în pericol de maladie. nUnele dintre femei sunt suspectate că au fost infectate cutulpină britanică.

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început în Israel pe 19 decembrie cu vârstnicii și persoanele cu afecţiuni medicale. Peste un sfert din cetăţenii săi au primit deja vaccinul Pfizer Inc., potrivit oficialilor din sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe