Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Armata israeliană a demarat o AMPLĂ operațiune militară îndreptată împotriva grupării Hezbollah

Armata israeliană a demarat o AMPLĂ operațiune militară îndreptată împotriva grupării Hezbollah

Un articol de: B1.ro - 20 Dec 2018, 23:07
Armata israeliană a demarat o AMPLĂ operațiune militară îndreptată împotriva grupării Hezbollah Externe

Armata israeliană a început joi seară o amplă operaţiune de distrugere a unor tuneluri construite de gruparea Hezbollah în scopuri militare pe sub frontiera Israelului cu Libanul, relatează Agerpres, care citează Agenţia France Presse. 

Potrivit armatei israeliane, de pe 4 decembrie încoace, au fost localizate patru tuneluri de-a lungul celor 80 de kilometri de frontieră cu Libanul. Ele având rolul de a le oferi luptătorilor Hezbollah suficientă mobilitate pentru a răpi sau ucide soldaţi şi civili israelieni, şi pentru a prelua controlul asupra unei porţiuni din teritoriul israelian.

"Exploziile din zona de vest a frontierei sunt provocate de acţiunea armatei pentru a distruge şi neutraliza tunelurile de atac ale Hezbollahului", a indicat armata israeliană într-un comunicat.

Tot armata israeliană, prin vocea purtătorului sau de cuvânt, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a transmis şi un avertisment mişcării şiite Hezbollah.

"Avem la dispoziţie unităţi de infanterie, unităţi de blindate, aviaţia în 'stand-by', unităţi navale, toate sincronizate, având ordine clare şi pregătite pentru un larg evantai de scenarii", a menţionat el.

Această desfăşurare serveşte drept "pregătire şi un mesaj adresat Hezbollahului pentru a sublinia că nu vom tolera nicio mişcare de apropiere sau tentativă de ingerinţă în eforturile noastre vizând distrugerea acestor tuneluri ofensive transfrontaliere", a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Ultima confruntare majoră dintre gruparea Hezbollah şi Israel a avut loc în anul 2006. Cu acea ocazie, un conflict de 33 de zile a dus la aproximativ 1.200 de decese de partea grupării şi la 160 de decese de partea israeliană. De-atunci, Israelul şi Libanul s-au aflat într-o stare continuă de război, mai notează AFP, citată de Agerpres.

Gruparea Hezbollah este unul dintre cei mai mari inamici ai Israelului, având o foarte mare influență asupra structurilor militare şi administrative libaneze. În ultimii ani, gruparea a avut o activitate intensă în războiul civil din Siria, în cadrul căruia a susţinut regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Citeşte mai multe despre:   Israel,   hezbollah ,   tuneluri,   operatiune militara