Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Israel: Rata de transmitere a coronavirusului scade pentru prima dată în ultimele 3 luni / Aproape un sfert din populație a fost vaccinată anti-COVID-19

Israel: Rata de transmitere a coronavirusului scade pentru prima dată în ultimele 3 luni / Aproape un sfert din populație a fost vaccinată anti-COVID-19

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Ian 2021, 18:54
Israel: Rata de transmitere a coronavirusului scade pentru prima dată în ultimele 3 luni / Aproape un sfert din populație a fost vaccinată anti-COVID-19 Foto: Pixabay Externe

Rata de transmitere a coronavirusului în Israel a scăzut sub 1 pentru prima dată de la finele lunii octombrie. Asta înseamnă că numărul cazurilor active este în descreștere, iar contagiozitatea nu mai e la fel de mare. Datele oficiale mai arată că aproape un sfert din populația Israelului a primit deja măcar prima doză din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech.

 

Scade rata de transmitere a coronavirusului în Israel

 

Rata de reproducere virusului, adică numărul de persoane care iau infecția de la un caz, s-a stabilizat la 0.99 pentru prima dată în ultimele trei luni, informează Times of Israel, care citează date oficiale.

Când această rată e de peste 1, înseamncă că numărul contaminărilor e în creștere. În timpul perioadelor anterioare de carantină, decidenții au stabilit că atingerea unei rate de 0.88 permite relaxarea unora dintre restricții.

Datele au fost publicate de Yoav Kisch, ministrul adjunct al Sănătății, care a precizat că începe să se vadă un trend descrescător. Totuși, acesta a precizat că efortul de limitare a răspândirii COVID-19 este subminat de mutația britanică a virusului, despre care se știe încă de anul trecut că este mult mai transmisibilă.

„Această carantină e foarte afectată de mutația britanică. Cifrele epidemiei scad mult mai lent decât ar fi trebuit”, a punctat ministrul adjunct.

Între timp, șeful sănătății publice din cadrul Ministerului Sănătății, Sharon Alroy-Preis, a declarat că există îngrijorări că ar putea apărea o nouă mutație a virusului pe teritoriul israelian. Acesta a mai remarcat faptul că majoritatea femeilor însărcinate care suferă de o formă severă de COVID-19 au mutația britanică a virusului.

Joi, sute de cadre medicale au protestat, reclamând că spitalele sunt în pragul colapsului din cauza lipsei finanțării: „Rămânem fără echipament, fără medicamente. Puțin câte puțin încetăm să mai facem diverse activități, inclusiv în secțiile de tratare a pacienților COVID-19”. Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

 

Ultimele date ale epidemiei de coronavirus în Israel

 

Datele Ministerului Sănătății publicate joi arată că 8.182 de oameni au fost depistați cu coronavirus în ziua precedentă, totalul ajungând la 579.016. Numărul cazurilor active e de 81.493.

93.352 de teste au fost prelucrate miercuri, rata de pozitivare fiind de 9%. Erau 1.160 de cazuri grave, inclusiv 374 critice și 324 pe ventilație. 

Bilanțul victimelor a ajuns la 4.210, mai preciează Times of Israel.

 

Aproape un sfert din populația Israelului a fost vaccinată anti-COVID-19

 

Tot joi, ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a transmis că peste 200.000 de doze de vaccin anticoronavirus au fost administrate cu o zi în urmă. 

Ministrul a mai precizat că, în total, circa 2.365.000 de persoane au primit prima doză din vaccinul Pfizer - BioNTech, iar aproximativ 692.000 și rapelul. Asta înseamnă aproape un sfert din populația Israelului de 9,3 milioane de cetățeni. Israelul rămâne astfel țara cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19 din lume.

Nachman Ash, responsabil în gestionarea epidemiei, a susținut că, în acest moment, 30 - 40% din infecțiile curente sunt cu mutația britanică și acestea ar putea deveni majoritare în următoarele săptămâni. El a precizat că până acum nu există dovezi că noua variantă de SARS-CoV-2 e rezistentă la vaccinul Pfizer.

Marți, Guvernul israelian a decis să extindă lockdown-ul până la finele acestei luni.