Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Israel reimpune restricțiile în contextul pandemiei de COVD-19. Premierul Benjamin Netanyahu, aspru criticat

Israel reimpune restricțiile în contextul pandemiei de COVD-19. Premierul Benjamin Netanyahu, aspru criticat

Un articol de: Andrei Ștefan - 17 Iul 2020, 21:14
Israel reimpune restricțiile în contextul pandemiei de COVD-19. Premierul Benjamin Netanyahu, aspru criticat Externe

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, este aspru criticat pe fondul epidemiei de coronavirus, pentru decizia de a restabili restricțiile de siguranță.

Mai exact, pentru a se evita „izolarea generală din cauza creșterii puternice a morbidității coronavirusului”, majoritatea comerțului neesențial și locurilor publice neesențiale vor fi închise în weekend, până la noi ordine, a anunțat guvernul israelian.

Săli de sport, magazine, saloane de înfrumusețare și locurile publice (biblioteci, piscine) trebuie să se închidă începând de vineri și până duminică.

Sunt interzise, ​​de asemenea, adunările de mai mult de 10 persoane în spații închise și 20 de în aer liber.

Orice încălcare a noilor reguli va fi considerată „infracțiune”, au avertizat vineri autoritățile.

 

Premierul Benjamin Netanyahu, aspru criticat de poporul israelian

 

Potrivit unui sondaj al postului tv Canal 13, 61% dintre alegători se declară „nemulțumiți” de gestionarea epidemiei și îl acuză pe premierul Netanyahu, în ciuda faptului că tocmai aceste măsuri, luate la începutul crizei COVID-19, l-au readus în grațiile publicului pe premier. Mai mult, numeroase arestări au avut loc, marți, la o manifestația în fața reședinței lui Benjamin Netanyahu din Ierusalim.

Potrivit centrului de cercetare al Israel Democracy Institute (IDI) sprijinul pentru „Bibi” Netanyahu a scăzut de la 57,5% la 29,5%, în perioada aprilie-iulie.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Însă Netanyahu s-a confruntat cu o situație grea – încercarea de a redeschide economia, încercând totodată să evite un al doilea val al epidemiei, situație din care nu a ieșit, se pare, învingător, numărul cazurilor noi de coronavirus înmulțindu-se.

 

Israelienii vor primi bani de la stat, pentru atenuarea crizei economice

 

Israelul încearcă să depășească criza generată de pandemia de coronavirus stimulând consumul. Astfel că, fiecare israelian va primi o sumă de bani printr-un ajutor de stat.

„Toți cetățenii israelieni vor primi bani de la stat, pentru atenuarea crizei economice provocate de pandemia de COVID-19”, a anunțat premierul israelian.

Acesta a declarat că sumele pe care vor urma să le primească persoanele cu cetățenie israeliană sunt cuprinse între 190 și 770 de euro, în funcție de numărul de membri din familie.

Pentru persoanele singure, suma va fi de circa 190 de euro. Familiile cu un singur copil ar urma să primească în jur de 510 de euro (580 de dolari), cele cu doi copii - circa 640 de euro, iar cele cu trei copii sau mai mulţi - aproximativ 770 de euro, a spus premierul Netanyahu.

Lucrătorii independenţi au primit deja până la 1.900 de euro în ultimele zile, a punctat acesta.

 

Israelul ia în calcul închiderea totală

 

Ministrul israelian al Sănătății a avertizat că în situația în care in următoarele 3-4 zile rata infectării cu noul coronavirus nu va scădea, există posiblitatea închiderii totale a țării.

Avertismentul inchiderii totale a tarii, dat de ministrul israelian al sănătății, Yuli Edelstein, a venit pe fondul unei degradari tot mai accentuate a situatiei epidemiologice din Israel.

Astfel, daca in prima partea a lunii iulie numarul zilnic al infectarilor se situa intre 1.100 si 1.400, in ultimele trei zile, rata infectarii a crescut cu cateva sute, situandu-se intre 1.700 si 2.000 de cazuri.

Citeşte mai multe despre:   Israel