Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Israelienii vor primi bani de la stat, pentru atenuarea crizei economice provocate de Covid-19. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat ce sume vor fi date

Israelienii vor primi bani de la stat, pentru atenuarea crizei economice provocate de Covid-19. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat ce sume vor fi date

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Iul 2020, 15:00
Israelienii vor primi bani de la stat, pentru atenuarea crizei economice provocate de Covid-19. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat ce sume vor fi date Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Toți cetățenii israelieni vor primi bani de la stat, pentru atenuarea crizei economice provocate de pandemia de Covid-19, a anunțat, premierul israelian Benjamin Netanyahu. Acesta a declarat că sumele pe care vor urma să le primească persoanele cu cetățenie israeliană sunt cuprinse între 190 și 770 de euro, în funcție de numărul de membri din familie.

 

 

Cetățenii israelieni vor primi o sumă forfetară pentru a atenua efectele provocate de criza Covid-19

 

 

 

Israelul încearcă să depășească criza generată de pandemia de coronavirus stimulând consumul. Astfel că, fiecare israelian va primi o sumă de bani printr-un ajutor de stat.

Pentru persoanele singure, suma va fi de circa 190 de euro. Familiile cu un singur copil ar urma să primească în jur de 510 de euro (580 de dolari), cele cu doi copii - circa 640 de euro, iar cele cu trei copii sau mai mulţi - aproximativ 770 de euro, a spus premierul Netanyahu.

Lucrătorii independenţi au primit deja până la 1.900 de euro în ultimele zile, a punctat acesta.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

''Trebuie să repornim economia'', a afirmat însă Netanyahu, transmite joi dpa, preluată de Agerpres.

Totodată, el a insistat ca oamenii să achiziționeze produse israeliene.

Opoziția nu vede cu ochi buni acest demers al autorităților de la putere. Criticii spun că este o măsură populistă care are menirea să combată protestele legate de politicile antiepidemie din ultimele zile.

 

 

 

Israelul ia în calcul închiderea totală

 

 

 

Totodată, ministrul israelian al Sănătății a avertizat că în situația în care in următoarele 3-4 zile rata infectării cu noul coronavirus nu va scădea, există posiblitatea închiderii totale a țării. El a respins criticile potrivit cărora guvernul nu s-ar fi pregătit pentru al doilea val al epidemiei.

Avertismentul inchiderii totale a tarii, dat de ministrul israelian al sănătății, Yuli Edelstein, a venit pe fondul unei degradari tot mai accentuate a situatiei epidemiologice din Israel. Astfel, daca in prima partea a lunii iulie numarul zilnic al infectarilor se situa intre 1.100 si 1.400, in ultimele trei zile, rata infectarii a crescut cu cateva sute, situandu-se intre 1.700 si 2.000 de cazuri.

Ministrul israelian al Sănătății nu este primul oficial israelian care mentioneaza posibilitatea inchiderii totale. Saptamana trecuta, si premierul Benjamin Netanyahu indicase posiblitatea aplicarii unei astfel de masuri.

Pana intr-un punct, Israelul gestionase foarte bine epidemia de coronavirus. Odata ce a fost demarat procesul de relaxare, insa, numarul de infectari a inceput sa creasca treptat. Daca pe 16 iunie, numarul de infectari se situa la aproximativ 19.500 de cazuri, in doar o luna el a trecut de 44.100. Israelul a raportat si 376 de decese.

Cu toate acestea, ministrul israelian al Sănătății a respins criticile potrivit cărora guvernul nu s-ar fi pregătit pentru al doilea val al epidemiei.

Cabinetul condus de Benjamin Netanyahu a fost foarte criticat in ultimele saptamani din cauza modului in care a gestionat epidemia de coronavirus.

Din aceasta cauza, Tel Aviv-ul a avut parte si de ample proteste de strada. Benjamin Netanyahu a fost criticat pentru faptul ca a fost mai preocupat de planurile de anexare ale Cisiordaniei ocupate decat de gestionarea crizei de coronavirus.


 

Citeşte mai multe despre:   Israel,   COVID-19,   Benjamin Netanyahu