Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Israelul ar putea închide granițele terestre pentru câteva zile pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus

Israelul ar putea închide granițele terestre pentru câteva zile pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus

Un articol de: Elena Stanciu - 27 Ian 2021, 19:46
Israelul ar putea închide granițele terestre pentru câteva zile pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus Externe

Israelul continuă să impună măsuri dure pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus. Astfel, după închiderea aproape ”ermetică” a spațiului aerian până la finalul lui ianuarie, autoritățile se pregătesc să închidă și granițele terestre pentru câteva zile, informează Times of Israel.

 

Israelul se pregătește să-și închidă frontierele terestre

 

Ministrul Internelor, Aryeh Deri, a ordonat miercuri închiderea frontierelor terestre cu Egiptul și Iordania. Măsura va intra în vigoare începând de joi, de la ora 6.00 și va fi menținută cel puțin până duminică. În acest interval va fi deschis doar punctul de frontieră Allenby cu Iordania, pentru locuitorii din Cisiordania.

Între timp, premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că guvernul va prelungi perioada în care aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv este închis și va decide și dacă lockdown-ul național va fi prelungit sau nu.

Aeroportul a fost închis începând de marți pentru traficul internațional de pasageri. Excepție fac avioanele de marfă, avioanele de urgență și aeronavele care traversează spațiul aerian israelian fără aterizare. De asemenea, decolările sunt limitate la cei care călătoresc pentru tratament medical, activități profesionale considerate esențiale, proceduri legale, înmormântarea unei rude sau care călătoresc dintr-o reședință în alta.

Atât închiderea spațiului aerian, cât și carantina națională sunt măsuri care ar fi trebuit să expire pe 31 ianuarie.

 

Benjamin Netanyahu: Ne protejăm de mutații. Mutația britanică se dezlănțuie în întreaga lume și a intrat și în Israel

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

„Ne protejăm de mutații. Mutația britanică se dezlănțuie în întreaga lume și a intrat și în Israel. (...) Trebuie să reducem răspândirea și să ne asigurăm că noile mutații nu intră în țară ”, a declarat Benjamin Netanyahu, care a adăugat să lockdown-ul și închiderea granițelor sunt principalele instrumente pe care Israelul le folosește pentru a combate pandemia.

Pe lângă cazurile de infectare cu tulpina britanică de coronavirus, Ministerul israelian al Sănătății a anunțat că a depistat și 30 de cazuri de contaminare cu tulpina din Africa de Sud. Oficialii din domeniul sănătății au precizat că au identificat mutația testând un eșantion de israelieni în interiorul țării, și nu oameni care s-au întors din străinătate.

Potrivit datelor anunțate miercuri după-amiază de Ministerul Sănătății, în Israel au fost confirmate 7.752 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, cu o rată de pozitivare de 9,6%, una dintre cele mai ridicate din ultimele luni.