Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Israelul, dispus să cedeze teritorii pentru pace în Palestina

Israelul, dispus să cedeze teritorii pentru pace în Palestina

Israelul este dispus să facă “compromisuri dureroase” pentru o pace cu palestinienii, incluzând cedarea anumitor teritorii, a declarat Primul Ministru Israelian, Benjamin Netanyahu, în Congresul American, anunță Reuters.

Palestinienii au respins rapid termenii de pace propuși de liderul israelian, afirmând că acesta pune “obstacole” în calea diplomației.

Adresându-se Congresului, un bastion al susținerii Israelului, după o dispută cu președintele american Barack Obama săptămâna trecută legată de granițele viitoarei Palestine, Netanyahu a reiterat pretențiile sale care condiționează negocierile cu palestinienii.

Printre acestea sunt incluse recunoașterea de către partea palestiniană a Israelului ca patrie a poporului evreu și renunțarea la acordul dintre Președintele Palestinian Mahmoud Abbas și organizația islamistă Hamas.

„Rupe-ți acordul cu Hamas. Așezați-vă și negociați. Faceți pace cu statul Israel”, a spus el.

“Sunt pregătit să fac compromisuri dureroase ca să realizez o pace istorică. Ca lider al israelului, este responsabilitatea mea”, a afirmat liderul dreptei israeliene.

Pentru prima dată Netanyahu a sugerat că Israelul ar fi dispus să cedeze unele așezări evreiești din zona palestiniană, deși a afirmat că altele vor râmăne anexate.

„În oricea acord de pace care ar încheia conflictul, unele așezări  vor rămâne  în afara granițelor israelului. Dar granițele exacte trebuie negociate”, a afirmat Netanyahu.

Citeşte mai multe despre:   Benjamin Netanyahu,   Israel,   Palestina,   pace