Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Istanbul: Poliția turcă a reținut 17 persoane care protestau în parcul Gezi

Istanbul: Poliția turcă a reținut 17 persoane care protestau în parcul Gezi

Alte 17 persoane au fost reținute, marți, de poliția din Istanbul, grupul fiind adunat în parcul Gezi, scena protestelor antiguvernamentale de la sfârșitul lunii mai.

Manifestanții s-ar fi aflat întinși pe iarbă, când poliția a intervenit, arestându-i pe unii dintre aceștia. Printre cei reţinuţi se află şi Klaus Muller, un activist pentru drepturile omului de naţionalitate germană, care scanda lozinci împotriva premierului turc Recep Tayyip Erdogan, anunță cotidianul turc Hurryiet Daily News.

Cu puţin timp înainte de aceste arestări a avut loc o altă manifestaţie, organizată de membrii Ordinului arhitecţilor şi inginerilor din Turcia, contra aprobării unei legi ce anulează competenţele de supraveghere ale acestui organism în ceea ce priveşte proiectele de construcţie, publice şi private.

Nu este pentru prima dată când poliţia turcă intervine împotriva unei adunări având o coloratură politică organizate în parcul Gezi, care, de altfel, a fost închis publicului în două rânduri în ultimele săptămâni.

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   manifestanti,   Istanbul,   arestari
 
Loading...