Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ISTORIC: Emmanuel Macron s-a întâlnit cu văduva DIZIDENTULUI Soljeniţîn, la Moscova (VIDEO)

ISTORIC: Emmanuel Macron s-a întâlnit cu văduva DIZIDENTULUI Soljeniţîn, la Moscova (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 25 Mai 2018, 12:13
ISTORIC: Emmanuel Macron s-a întâlnit cu văduva DIZIDENTULUI Soljeniţîn, la Moscova (VIDEO) Externe

Aflat în vizită oficială în Rusia, joi şi vineri, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit şi cu oameni simbol ai dizidenţei din era sovietică, scrie Hotnews.

Astfel, Macron s-a ântâlnit cu Natalia Soljeniţîn, văduva lui Aleksandr Soljeniţîn, laureat al premiului Nobel pentru literatură şi disident în timpul perioadei sovietice, dar și cu liderul celei mai vechi grupări pentru apărarea drepturilor omului, Alexander Cerkasov

Macron a postat și un videoclip de la întâlnirea sa cu văduva lui Soljeniţîn, Natalia Soljeniţîn, pe care a numit-o ”ecoul unei voci care a marcat secolul XX şi care continuă să strălucească în secolul nostru”. 

Alexander Soljeniţîn a devenit cunoscut atunci când liderul sovietic Nikita Hrusciov a permis publicarea în 1962 a cărţii sale „O zi din viaţa lui Ivan Denisovici”, care descria rutina teribilă a vieţii în lagărele de muncă. El a câştigat premiul Nobel pentru literatură în 1970 pentru opera sa, incluzând cartea „Arhipelagul Gulag”, o cronică a experienţelor sale şi ale altor persoane în lagărele sovietice. În 1974 a fost expulzat din URSS, şi a revenit abia după două decenii, când comuniştii nu mai erau la putere.