Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Italia: 760 de decese în 24 de ore, aproape 14.000 de infectări în total

CORONAVIRUS | Italia: 760 de decese în 24 de ore, aproape 14.000 de infectări în total

Un articol de: Andrei Ștefan - 02 Apr 2020, 20:15
CORONAVIRUS | Italia: 760 de decese în 24 de ore, aproape 14.000 de infectări în total foto: Pixabay Externe

Cele mai recente date din Italia indică încă 760 de decese cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, numărul total al morților ajungând astfel la 13.915.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19, raportate într-un interval de 24 de ore, este în creștere față de cel din ziua precedentă (727 pe 1 aprilie).

În total, până în prezent, 115.242 de persoane au fost infectate cu COVID-19 pe teritoriul Italiei.

Dintre cele 83.049 de cazuri active, 95% se află în stare stabilă, în timp ce 5%, reprezentând 4053 cazuri, se află în stare critică.

Totodată, 18.278 persoane s-au recuperate.

Italia este a doua cea mai afectată țară din lume, după numărul de cazuri, dar prima după numărul de decese.

Italia rămâne în carantină pentru încă zece zile, chiar dacă rata cazurilor de infectați cu coronavirus arată că ritmul încetinește, potrivit statisticilor. 

Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat noi restricții pentru Italia. Din păcate, nici de Paște, carantina nu va fi ridicată.

„Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar. Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă. Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special -- este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timp suplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectivele și când vom avea statistici încurajatoare  vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul.

O statistică oferită de Ministerul Sănătății din Italia arăta, la sfârșitul lunii martie, când în pensinsulă rata mortalității din cauza infectării cu COVID-19 era de 10,6%, grupele de vârstă cele mai afectate fiind 80-89 de ani și 90+.

Cele mai întâlnite patologii în rândul persoanelor decedate sunt cardiopatia ischemică, fribrilație artială cronică și insufieciență cardiac, iar alte boli semnalate au fost diabetul, insuficiența renală ori cancer.

Cu toate acestea, experții italieni spun țara a intrat pe calea cea bună

Măsurile drastice luate de autorități încep să dea rezultate, însă nu se poate vorbi de o eradicare completă a virusului.

Ministerul de Interne a anunțat că minorii pot ieși de miercuri din casă, cu condiția să fie însoțiți de un adult, iar plimbarea în aer liber să se facă în apropierea reședinței, la fel și persoanele în vârstă și cele cu dizabilități.

Schimbările vin la cererea ministrului Elena Bonetti și a câtorva medici pediatri, care și-au exprimat îngrijorarea asupra faptului că minorii nu au mai ieșt în aer liber de mai bine de trei săptămâni.

O analiză a pandemieie de coronavirus în Italia arată că, având în vedere tendințele actuale, finalul infectărilor ar putea fi undeva între primele două săptămâni ale lunii mai. Desigur, acest scenariu s-ar realiza în etape diferite, în funcție de evoluția pe regiunile țării.

Spre exemplu, în vreme ce în regiunile Valle d’Aosta și Puglia ziua zero ar putea fi undeva la jumătatea lunii aprilie, în zonele Lombardia și Toscana pandemia ar putea lua sfârșit în a doua săptămână a lunii mai.

Primul caz confirmat în Italia a fost la 31 ianuarie 2020, atunci când doi turiști chinezi au sosit în țară

Numărul cazurilor de îmbolnăviri, la nivel mondial, a depășit 936.000. Bilanțul deceselor a ajuns la 47.249, în timp ce aproape 195.000 de oameni diagnosticați cu COVID-19 s-au vindecat, potrivit celor mai recente date.

 

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Giuseppe Conte,   coronavirus,   coronavirus decese,   coronavirus europa,   COVID-19