Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Italia: 766 de decese în 24 de ore, aproape 120.000 de infectări

CORONAVIRUS | Italia: 766 de decese în 24 de ore, aproape 120.000 de infectări

Un articol de: Andrei Ștefan - 03 Apr 2020, 19:42
CORONAVIRUS | Italia: 766 de decese în 24 de ore, aproape 120.000 de infectări Externe

Potrivit celor mai recente date din Italia, încă 766 de decese au fost cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, numărul total al morților ajungând astfel la 14,681.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19, raportate într-un interval de 24 de ore, este aproape constant față de cel din ziua precedentă (760 de persoane pe 2 aprilie).

În total, până în prezent, 119,827de persoane au fost infectate cu COVID-19 pe teritoriul Italiei.

Dintre cele 85,388de cazuri active, 4,068 cazuri se află în stare critică.

Pe de altă parte, 19,758 persoane s-au recuperat.

Italia, țara cu cele mai multe decese

Statele Unite ale Americii este prima țară, din punctul de vedere al numărului de infectări. Pe teritoriul american au fost confirmate peste 245.000 de cazuri de contaminare. Următorul stat ca număr de cazuri este Italia, cu 119,827 de persoane infectate. Pe de altă parte, însă, Italia este de departe țara cu cel mai mare număr de decese din lume.

Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat noi restricții pentru Italia. Din păcate, nici de Paște, carantina nu va fi ridicată.

„Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar. Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă. Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special -- este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timp suplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectivele și când vom avea statistici încurajatoare  vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul.

Acesta a mai explicat că odată ce carantina va fi ridicată, va exista o "fază a doua" urmată de "faza a treia".

"A doua fază este când putem trăi cu virusul și putem adopta măsuri mai blânde", a explicat el.
"După aceasta va veni faza a treia, când ne vom putea relua viața profesională și socială, cea de reconstrucție și de relansare a economiei", a afirmat Conte.

O statistică oferită de Ministerul Sănătății din Italia arăta, la sfârșitul lunii martie, când în pensinsulă rata mortalității din cauza infectării cu COVID-19 era de 10,6%, grupele de vârstă cele mai afectate erau de 80 de ani și 90+.

Cele mai întâlnite patologii în rândul persoanelor decedate sunt cardiopatia ischemică, fribrilație artială cronică și insufieciență cardiac, iar alte boli semnalate au fost diabetul, insuficiența renală ori cancer.

Experții italieni spun țara a intrat pe calea cea bună, iar măsurile drastice luate de autorități încep să dea rezultate. Cu toate acestea, nu se poate vorbi de o eradicare completă a virusului.

Ministerul de Interne a anunțat că minorii pot ieși de miercuri din casă, cu condiția să fie însoțiți de un adult, iar plimbarea în aer liber să se facă în apropierea reședinței, la fel și persoanele în vârstă și cele cu dizabilități.

Schimbările vin la cererea ministrului Elena Bonetti și a câtorva medici pediatri, care și-au exprimat îngrijorarea asupra faptului că minorii nu au mai ieșt în aer liber de mai bine de trei săptămâni.

O analiză a pandemiei de coronavirus în Italia arată că, luând în calcul tendințele actuale, finalul infectărilor ar putea fi undeva între primele două săptămâni ale lunii mai. Desigur, acest scenariu s-ar realiza în etape diferite, în funcție de evoluția pe regiunile țării.

Mai exact, în vreme ce în regiunile Valle d’Aosta și Puglia ziua zero ar putea fi undeva la jumătatea lunii aprilie, în zonele Lombardia și Toscana pandemia ar putea lua sfârșit în a doua săptămână a lunii mai.

Primul caz confirmat în Italia a fost la 31 ianuarie 2020, atunci când doi turiști chinezi au sosit în țară

Numărul cazurilor de coronavirus, la nivel mondial, a depășit, în a doua zi a lunii aprilie, pragul psihologic de 1 milion de persoane. Concret, până în prezent, în toată lumea au fost confirmate aproape 1.016.000 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul deceselor la nivel global a ajuns la 53.218, iar aproape 213.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19,   coronavirus decese,   coronavirus europa,   Italia,   Giuseppe Conte