Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia a câștigat lupta cu coronavirusul. Premieră în Lombardia, de la izbucnirea crizei epidemice

Italia a câștigat lupta cu coronavirusul. Premieră în Lombardia, de la izbucnirea crizei epidemice

Un articol de: Catinca Giosanu - 25 Mai 2020, 17:41
Italia a câștigat lupta cu coronavirusul. Premieră în Lombardia, de la izbucnirea crizei epidemice Externe

Italia a câștigat lupta cu pandemia de Covid-19. Se pare că Italia a învins pandemia de coronavirus. Autoritățile au anunțat o premieră în Lombardia, epicentrul focarului de COVID-19 al Europei, de la debutul pandemiei. 

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus de tip SARS-Cov-2  și cazurile noi se află în scădere, în Italia. Ultimul anunț al autorităților italiene este o premieră de la începutul pandemiei de COVID-19.

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Zero decese raportate în Lombardia în ultimele 24 de ore

 

Dacă sâmbătă Italia înregistrase 194 noi decese provocate de criza pandemică, în ultimele 24 de ore, în Lombargia, cea mai afectată regiune de pe glob, nu a mai fost raportat absolut niciun deces, a anunțat Agenţia pentru Protecţia Civilă, în timp ce la noi numărul de cazuri a crescut la 213 cazuri, de la 145, câte au fost înregistrate sâmbătă.

Astfel, Italia câștigă lupta cu noul coronavirus.

Sâmbătă, agenția a declarat că 1.034 de persoane au fost internate la terapie intensivă, în scădere de la 1.168 vineri, menţinând un trend ascendent. Dintre cei infectaţi iniţial, 103.031 au fost declaraţi recuperaţi faţă de 99.023 cu o zi mai devreme.

Aproximativ 1.645.000 de italieni au fost testaţi pentru Covid-19 faţă de 1.609.000 vineri, dintr-o populaţie de aproximativ 60 de milioane de locuitori.

Potrivit Serviciului de Protecție Civilă, în ultimele 24 de ore, 50 de persoane și-au pierdut viața,  în Italia, iar alte 531 de cazuri de noi îmbolnăviri au fost confirmate. 

Numărul total de decese de la izbucnirea epidemiei în Italia, la 21 februarie, se ridică acum la 32.758, al treilea cea mai mare din lume, după cele din Statele Unite şi Marea Britanie. 

Presa italiană scrie că datele morții au intrat pe două fluxuri diferite. Un fel de filtru dublu. Unul din spital, care a comunicat numele actualitate de la secția de ATI, spitalizări și intrarea deceselor. 

De obicei, în spitale, cel care moare este întotdeauna raportat. Apoi, există rețeaua care provine de la municipalități și oficiile de registru teritorial. 

Dacă săptămâna trecută au existat discrepanțe în raportarea numărului infectărilor cu coronavirus, în special în weekend, de data aceasta, ambele filtre au raportat 0 decese în ultimele 24 de ore, în regiunea Lombardia.

Cu toate acestea, se poate spune că dumincă a fost prima zi fără moarte în Regiune.

 

61% dintre locuitorii provinciei Bergamo prezintă anticorpi SARS-COV-2

 

Primele rezultate ale unor analize serologice efectuate în orașul Bergamo din regiunea Lombardia - zona roșie a Italiei, locul în care armata a cărat cadavre cu camionul -  arată că aproximativ 61% din populaţia din două dintre cele mai afectate oraşe - Alzano Lombardo şi Nembro - prezintă anticorpi, a scris Corriere della Sera.

Aceste rezultate au fost obţinute în urma analizei serologice a 750 din 1.500 de eşantioane.

Restul de 750 de eşantioane se află în lucru în laborator, însă ele demonstrează că 58-59% din populaţie prezintă anticorpi, dezvăluie publicația.

Regiunea Lombardia a încercat să păstreze aceste prime rezultate confidenţiale, însă ele au fost divulgate de surse ale cotidianului.

În total, sunt prevăzute analize serologice la 2.500 de oameni în regiune, transmite publicaţia.

 

România, printre țările care mai au de luptat mult cu noul virus

 

România se numără printre țările care înca mai au mult de lucru pentru a câștiga cel puțin aceasta luptă cucriza sanitară provocată de noul coronavirus de tip SARS-COV-2, potrivit unor grafice care analizează evolutța numărului de cazuri.

”Unele țări câștigă, altele nu”, a avertizat EndCoronavirus.org, o coaliți de peste 4.000 de voluntari care contribuie la analizarea datelor despre Covid-19 și găsirea de soluții.

Țara noastră este în categorie cu țări care au un număr mult mai mare de cazuri si decese - decât Spania și Italia - , precum Rusia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Ungaria, Canada, Ucraina, Polonia, Suedia, Brazilia, India, Mexic sau Peru. La același nivel se află Somalia, Mali sau Irak.

Citeşte mai multe despre:   Italia